Eye results Monty

Monty «DE Completely Different VI» has has his ECVO eye check.

He got a remark, and I’m not sure how to translate so I’ll take it in Norwegian first:

Annet ikke-medfødt: Påvist Vitreusfremfall. vitreus fremre øyekammmer høyre øye.

I’m not sure how to translate, but i think it is «Vitreous prolapse: displacement of vitreous anterior to the lens»I have checked the breeding recommendation in almost all nordic countries and there is not much restriction. But recommended that he checks again in 6 months.

Hva det står om dette:

«…vitreusdegenerasjon og -fremfall, det vil si ”oppløsning” og lekkasje av materiale fra glasslegemet som ligger mellom linse og netthinne, noe som forekommer hos mange små hunderaser.»

Dette er hva det står om det på avlsanbefalinger i Norge hos de godkjente øyenlysers forening:

Ervervet tilstand: Vitreusfremfall  Hunder med fremfall av glasslegememateriale (vitreusfremfall) kan brukes i avl hvis de ikke tilhører en rase hvor arvelig linseluksasjon er kjent.  For raser med linseluksasjon gjelder at hunden kan brukes i avl hvis det ikke foreligger andre symptomer på linseluksasjon. Hund med vitreusfremfall bør parres med en hund uten tilsvarende forandringer.  I tilfeller hvor bedømmelsen vedrørende linseluksasjon er usikker, krysses av på attesten for ”Mistenkt” og hunden undersøkes på nytt igjen etter 6 måneder.

Jeg finner kun to hunder med Vitreus degeneration når jeg sjekker i Finland og Norge. Den ene er DeepEyes Poison Ivy I som fikk det på sin siste øyenlysning i 2014. Hun har aldri blitt plaget med det.

Så ingen krise. Han har ingen symptomer utover det øyenlyser fant, og han kommer trolig til å sjekkes på nytt om ca 6 mnd. 🙂

Men det viser jo nok en gang at det er ett behov for å øyenlyse rasen syns jeg! Også får jeg fortsette lese meg opp på øyensykdommer.

dsc_0003

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s