Endelig er «The Little Jaspers» i Norge

Etter 1 år med snakk fram og tilbake, og ikke minst fulgt Jasper og Lee-Anne siden Jasper ble født, er endelig spermen til Jasper i Norge. Må si at det har vært nervepirrende 5 dager da andre jeg kjenner har skrekkhistorier om slike sendinger på walkabout i hele europa og at fedex har brukt så lang tid at fersk sperm blir ødelagt. Det hjalp ikke når jeg ringte å spurte: «Dere vet varen er sensitiv» og svaret var «Åh, er den?»

Uansett så er endelig «Jasper» i Norge. En hannhund jeg har ett veldig posetivt inntrykk av både før jeg proklamerte at jeg ønsket å ha sperm av han og etter.

Han vel en av de få hundene man finner som har begge deler, både utstilling og arbeidsmeritter i Australia. Han går nå tilsvarende det som er kl.1 i Norge i gjeting. Kun startet en gang så langt, men regner med det blir mer framover. PT som står bak navnet hans betyr at han er godkjent for den klassen under (HT er det laveste som da er Herding Test). Han har hatt lange opphold fra dette og som Lee-Anne selv sier , så kunne han ha kommet mye lengre med fast trening og begynnt yngre. Jeg har linket noen filmer av han på FB, så kanskje dere har sett han der 🙂 Han er ikke en BC, og det forventer jeg ikke heller. Men han har vist langt mer arbeidslyst i seg enn hva man normalt får mulighet til å se da de fleste, ja er utstillings og rene familliehunder i Australia.

Mentalt så er han en trygg og god gutt, ingen overdrevene reaksjoner. Liker være med rundt, sosial og fin. Klarer fint å slappe av nye steder, men fortsatt våken og følger med. Aktivitetsnivået er nok ett hakk eller to under det jeg har nå, men jeg tror det kan være ganske greit når man faktisk skal klare håndtere det og ikke la det gå ut av proposisjon. Litt balanse i aktivitet kan være greit 🙂 (men ikke missforstå, jeg vil fortsatt ikke ha tøydukke kelpie 😉 Jeg LIKER de våken og klar.

Eksteriøret hans ser ut til å utfylle mine bra, litt grovere-uten å bli tung, fortsatt litt lengde på bena, forbedring av bryst og skuldervinkel, store ører får jeg fortsatt leve med, men ellers liker jeg veldig utrykket hans og håper det vil passe inn med mine.

Ja, det var nå litt mer om min nye «avlshannhund» :p Jeg har 14 strå i frysen og alt etter kvaliteten på første tiningen så har jeg 2-14 kull *ler*  Greit å ha en runde nr.2 om det bare skulle bli ett kjønn, få valper eller tispen går tom.

Så hvem skal jeg bruke han til? Han er reserve på Arya om det viser seg at jeg ikke får reist til Bashyr *knocking on wood* ellers kanskje til Talli neste år….? eller? Vi får se iløpet av vår/sommer hvordan det blir 😀

Så velkommen til Grand Champion Suthenskys Single N Louvn It PT

Det er også flere bilder av han og noen av slekten hans på siden hans.

Ellers er jeg veldig spent på hva han gir med mine etter å ha sett bildene fra hans siste kull, her er ett par av de. De er 7,5 uke på bildene. Ikke minst filmene av de når de jager katten *ler*, griper, bærer og kamper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s