Litt tjat og tanker

Har fundert og fundert på hva jeg skal gjøre videre med avlen min siden mange planer går i vasken av ulike årsaker.

Arya skal ha kullet med Bashyr, og tanken der var at jeg beholder også bruke Jasper i neste generasjon. Nå kommer Arya til å løpe midt i ferietid på jobb og det KAN bli problematisk – men forhåpentligvis ikke, og Anna får ikke reist med henne på det tidspunktet for meg heller av naturlige årsaker 😉

Så da har jeg Jasper som backup. Jeg vegrer meg litt for å inseminere første parring, men jeg tror ikke det blir noe problem med tanke på fertiltiet og iallefall to generasjoner er lett parrete bak henne. 🙂

Så til noe jeg etter at jeg begynnte tenke på det føles veldig riktig. Talli hadde jeg tenkt ett tredje kull på innen hun fikk påvist katerakt. Også var jeg godt i gang på det tidspunktet å lete etter andre linjer så jeg hadde andre tisper å avle videre på. Dermed ble det bestemt at det ikke ble flere kull på henne. Jo mer jeg har tenkt på det siste tiden opp mot andre sykdommer som fins, jo mer feil har det føltes å ta henne helt ut av avl. Hun har gitt veldig mye bra til sine valper, bla deres arbeidskapasitet som jeg føler det skorter på iblandt hos noen AK.

Så jeg lurer på bruke Jasper  sin sperm på henne vinteren 2014-2015 (dvs hun løper desember/januar da). Hun har vært frisk hele sitt liv, utenom kuttskader og en runde med kennelhoste. Alderen syns ikke på hennes kropp pr.d.d tiltross for hardt bruk, mye fysisk trim o.l. Selvsagt kan det endres på 1 år, men det tar jeg høyde for selvsagt! Og jeg skal øyenlyse henne igjen til våren/sommeren for å sjekke evt endringer og er de store så blir det selvsagt ikke noe av. Jeg har også en annen hannhund jeg skal spørre eier om å få bruke, og skal få vurdere selv med tanke på å bruke mot en hund med katerakt. 🙂 Da som backup om Arya ryker på backupen sin *ler*

Problemet mitt etter denne avgjørelsen blir jo hvem jeg skal beholde etter *ler*  jeg vil jo gjerne ha Arya valp men Talli er jo under huden min og mitt hjertebarn ❤  Men det problemet får jeg ta når det kommer rett og slett. Kanskje jeg beholder fra Arya også ser om Talli får valper eller ikke og hva som kommer, også velge hvem/hva jeg setter på för.

Kullet til Talli blir ikke utlyst noe mer enn med en linje i future breeding ettersom det er litt faktorer som spiller inn der også.

Dette er nå hva jeg har kommet fram til etter mye tenking, snakke med andre oppdrettere av både AK og andre raser og den berømte magefølesen.  Om det blir slik som dette så kommer det til å gå 3-4 år til jeg evt har kull igjen (Dvs  2017-2018)

Om noen er intressert i kullet til Talli så ta gjerne kontakt, men husk at det foreløpig er endel faktorer som skal falle på plass. Så ikke noe er sikkert der før høsten 2014.

Ja det var nå litt tjat 😉

DSC_0892

2 kommentarer om “Litt tjat og tanker

  1. He, he, vi liker sånn tjat 🙂 Synes ikke det er en feil vurdering å ta et kull til på Talli. Jeg skal få rotet meg til å øyelyse Ivy også så fort som mulig, slik at du får med det resultatet i vurderingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s