Året 2013

Da er sesongen mer eller mindre over for i år, utenom Romjulsutstillingen som begynner bli mer en koselig tradisjon enn en «utstilling» 😀 Skal stille Talli der og regner med være der begge dager for å bla hjelpe til på en stand.

Bruks er lagt på is ettersom jeg har slitt med innkallingen og litt min egen motivasjon pga dette. Men vi dro på Sølen kurset og Talli er flink i skauen tiltross for omtrent ingen trening før kurset dette året :p Men fikk også nyttige tips på lydigheten som ble tatt med videre 🙂

Derimot har jeg hatt en motivasjons boost på LP-LP. Talli begynte jeg lære øvelsene i april og vi debuterte i kl.3 i slutten av mai. Det gikk til en 2.premie og 14 dager etterpå fikk vi opprykk til Elite LP. Siden har jeg og Talli konsentrert oss om å lære Elite LP øvelsene. Har ikke forhastet oss da Talli har trengt å omstille seg når det kommer til å tenke på ting på halvveien feks på apportene (ikke ut å græbbe fortest mulig og inn igjen, skal gjøre litt mer 😉 ) Fortsette å jobbe med innkalling også alle de andre øvelsene som for henne har minnet for mye om fremmadsending hvor hun skal være i trav og følge mitt tempo, felles sitt/dekk hvor man venter på tur er ikke halsøvelse selv om man sitter lenge passiv osv osv Ikke lett å omskoleres-hilsen Talli 😉

Så håper 2014 sesongen vil bringe flere konkurranser og målet er NLCH 😀

Blaze er fortsatt pensjonist på bruks/lp fronten. Etter D4A også på utstilling, utenom rasespesial.

Har ikke stilt «husets» hunder så mye i år, men litt har de nå rasket med seg.

Talli – BIR på EDS og dermed EUW13

Blaze – BIS 4 Veteran NKK Bø, BIS veteran rasespesial, BIS 2 Veteran Geneva dog show (dagen før EDS alle raser) Sveitsisk utstillings champion, EUVW13,  BIM og BIR Veteran på D4A og dermed NV13 og NVV13. En fin avsluttning på siste sesongen i hennes karriere 😀

Så har man hunder som jeg drar med meg rundt og eier en halvdel av, om man bare blir enig om hvilken del 😉

Arya – HD/AD – A, Rygg – ua, PL – ua, øyner – ua og en MH helt etter min smak. Ett lite cert og ett stor cert i Norge, Sveitsisk Champion og ett cacib i Sveits.

Shy – HD/AD- A, men desverre var ikke ryggen ok så ingen kull på henne, øyner ua. Og har gått en fin MH. Ett lite cert i Norge, og beste junior på D4A – NJV13. Første del av bevgelig prøve på vilt er godkjent.

Lykke – Øyner ua. Ett lite cert og ellers akkurat blitt gammel nok til å kanskje begynne gjøre noe 😉

Alpene i sveits-italia

Alpene i sveits-italia

Andre resultater, og nå håper jeg at jeg holder tungen rett i munnen. Dere får tilgi meg evt forglemmelser 🙂

Kull I

– Ivy er regodkjent redningshund

Kull II

– Emmett har fått opprykk til Elite LP

– Strider har klart første del av bevegelig prøve på vilt.

– Bob har fått opprykk til kl.2 LP og blitt brukt i to-spann løp (som jeg ikke vet helt om var offisielt eller ikke)

– Harly har fått opprykk til C-spor og er nå i hopp 2 og agility 2

– Balrog har blitt storebror til en liten på to bein og vært opptatt med den viktige oppgaven.

Kull III

Alle er helseundersøkt med flotte resultater, og alle har gått MH. 😀 Ellers er de forholdsvis unge enda, men en har fått vist seg godt både i LP og bruks tiltross for den unge alderen:

– Veli har fått opprykk til kl.2 LP og godkjent C/lägre spor.

– Geo har startet D-spor. Han har også 2 små cert og ett res.Cacib.

– Dany har 3 store Cert og flere BIR

Resten trener og koser seg, og kommer nok til å vise potene etterhvert.  😀

Kull IV

har jeg ikke total oversikt på, men Sid & Raz har fått små Cert og Peaches res.cert. Resten er også stilt med premiering VG. Ikke ille for en så ung bande.

 

Det var vel DeepEyes året kort oppsummert 😀

2014 målene står vel egentlig alt på siden min, men får ta det også helt kjapt da:

Talli satser jeg på LP med.

Blaze glad pensjonist.

Shy og Arya skal stilles litt av meg, ellers tar de andre eierene seg av trening.

Spennende er at jeg tar inn frossen sperm fra en hannhund i Australia. Når og hvem jeg skal bruke det til vet jeg ikke enda, men det blir iallefall ca 3 år til det blir tatt i bruk. Det står litt mer om han her. 

Også håper jeg på en valp fra kullet til Arya, men det må jo komme en tispe og det må passe med jobb, hjelp osv. Men krysser fingrene for at alt sammen klaffer!!

DSC_0969

2 kommentarer om “Året 2013

  1. Himmel, blir ganske mye på ett år når du oppsummerer slik! Blir sykt spennende med neste år da, kull, valp, LP osv etc (for oss som ikke har noe liv, er det så fint å ha deg! *ler*) Og det har aldri vært tvil om hvilken del av Shy du eier – det er IKKE den delen som ligger og sover søtt bak nakken ens eller kommer fykende på innkalling eller durer gjennom skogen, nei det er den delen som har demontert husets eneste grytekluter, som løper avgårde i halsbrekkende tempo når man sier sitt, som sprader tvers over bordet osv (faktisk er nok din del større enn min når man ser slik på det!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s