Den store veterinær dagen *oppdatert*

Shy har vært til veterinæren og blitt HD & AD røntget, nå venter vi i spennning på de resultatene 😀

Så langt: Partella ua!

OPPDATERING:

Hoftene ser fin ut, desverre var det en liten skjevhet i ryggvirvelen som sitter akkurat mellom de øvre hofteskålene. Altså ikke hele ryggsøylen, bare ene ryggvirvelen.  Jeg klarer desverre ikke telle meg fram uten hele søylen, og ikke er jeg veterinær heller, men det er vel enten i L7 eller i S1 skjevheten ser ut til å ligge.

Ingen forkalkninger, det ble tatt bilde av ryggen fra siden for noen mnd tilbake og da var skjevheten ikke synlig.

Albue bildene så veldig fin ut. 🙂

 

IMG_8951

Talli revaksinert rabies, frisk som en fisk og veterinæren ler av at jeg sier hun er tjukk *flirer*

Blaze derimot har fått sitt første gammel-hund symptom. Jeg ber de alltid lytte ekstra på hjerte og denne gangen fant de bi-lyd. Brått var de flere veterinærer og lyttet (fordelen med å være «kjent» på kontoret, da skulle alle sjekke Blaze) og de ble enige om at hun hadde grad 2,5 ca. Ikke noe feil med pulsen. Er knapt 6 mnd siden det ble sjekket sist, så det har ikke vært noen bi-lyd før nå.

Aortastenose graderes fra 0-6:

  • 0-1: Fri
  • 2   : Svak
  • 3-4: Middels
  • 5-6: Sterk

I og med hun ikke har noen fysiske symptomer uteover det å bli «gammel». Ingen hoste, tungpustenhet ved fysisk trim (sykkler enda med henne i god fart), trang til å legge seg ned på tur e.l. så er det egentlig «bare» en lyd. Og jeg kommer ikke til å bruke 3500-6000 kr på å utrede noe som behandles likt utredet eller ikke. (kall meg gjerne kynisk, men det er litt penger ut av vinduet) Det er heller ingen grunn til å sette henne på behandling. Så kutte ut de tyngste tingene (kjetting trekk og kløv) og rett og slett fortsette som før. Neste vaksine er i februar så da blir hun lyttet på da igjen om ikke noe endrer seg selvsagt.

Men med tanke på at hun har vært igjennom 2 akutte keisersnitt (ett meget alvorlig med stort blodtap), kastrering og fjerning av jurlist så tror jeg vi hadde merket det tidlig om hun hadde hatt bi-lyd eller annen hjerteproblemer før dagens undersøkelse. Hun er tross alt 9,5 år med 4 store inngrep bak seg og en «godt brukt» kropp. Så ingen verdens undergang for oss 🙂 Og hun er en hund som elsker å være fysisk, begrensning der kommer hun aldri til å få av meg 🙂

Men får nå innse at Blaze ikke er udødelig, tiltross for at hun fortsatt oppfører seg som en 2 åring 😉

En kommentar om “Den store veterinær dagen *oppdatert*

  1. Blaze er den flotteste kelpien jeg vet om! Er helt sikker på at hun kommer til å bli veldig gammel 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s