Nytt DeepEyes medlem: Maiskis Obsidia «Shy»

En liten svart frøken vil bli hentet den 16.november i Finland. Tonje, som har Strider fra kull II, har vært på leit etter en hund til. I og med at jeg ikke skulle ha noe kull med det første og Tonje gjerne ville ha en tispe, så kom Tonje med ett tilbud til meg (som jeg ikke kunne takke nei til). Eller var det jeg som kom med tilbudet? Husker ikke *ler*

Er vel en grunn til at hun mener jeg er KelpieMafiosa :p

Uansett så har jakten vært lang, for man vil jo ha alt? Og bla sto vi og ventet på ett kull i Australia som det desverre bare kom en valp av feilt kjønn i. Så var det noen kull som gikk tom, ett som de rett og slett ikke gav meg tilbakemelding på at var født før de skulle leveres –  det var litt vel kort varsel med jobb o.l. og veldig mange planer. Så vi har tilslutt endt med Maiskis Obsidia, eller «Shy» som hun skal hete. Shy er oppkalt etter en karakter fra boken Red Country skrevet av Joe Abercrombie. Tonje kan nok fortelle mer om det, for jeg har ikke lest den serien (men må nok det). Men Tonje sier at «Shy» er alt annet enn shy som karakter 😉

Obsidian er forøvrig:

Obsidian er naturlig forekommende glass i form av naturlig stein. Det har hardhetsgrad opp til 5,5, og ble i steinalderen og fram til og med neolitikum i Midtøsten brukt som verktøyemne og byttemiddel for produksjon av redskaper. Også på det amerikanske kontinentet har obsidian vært benyttet på samme måte.

Obsidian har navn etter en person i antikkens Roma, Obsius, som påviste det i Etiopia.

Obsidian er ikke krystallinsk, og men regnes som et mineral skapt gjennom metamorf omdannelse avlava og andre stoffer. Det inneholder stort sett SiO2 (silisiumdioksid), og finnes vanligvis som resultat av vulkansk aktivitet sammen med vulkansk omformede mineraler.

På grunn av den manglende krystalliseringen kan obsidian splittes i nesten uendelig tynne blader, og bruken har variert fra tynne prosjektilhoder i steinalderen via «barberhøvler» til medisinske skalpellblad i moderne tid.

Sky er en liten sort frøken fra Finland og du kan lese mer om slekt her.

Hun kommer til å bo hos Tonje, og jeg deleier henne med Tonje. Så jeg kommer nok til å dra Shy med meg på litt av hvert når den tid kommer. Først skal hun bli trygg og god valp. Hun blir hos meg litt nå i starten, og flytter til Tonje etterhvert. Om hun blir bra så har jeg mulighet for ett kull på henne før hun blir 4 år.

Så velkommen til DeepEyes «klanen» lille Shy.

Reklame

8 kommentarer om “Nytt DeepEyes medlem: Maiskis Obsidia «Shy»

  1. Takk takk! Flir.. hun mafiosaen har muligens gått glipp av noen mafia-poeng tror jeg.. feks i dette tilfellet ser jeg ingen haker ved ordningen! (Og det er jo ikke mafia-stil..). Men du verden så glad jeg er for at det ble valp før 2015! Og fordi Jeanette er med på opplegget, så vet jeg det blir en knallhund! Så er jo helt i orbit her.. igjen..

  2. Velkommen til Deepeyes klanen 🙂 Når man ser bildene av henne så blir uttrykket «grønn av misunnelse» en god beskrivelse av meg akkurat nå. Gratulere Tonje, dette blir moro 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s