Også prøver vi igjen

*ler* Oppdateringer har jeg virkelig blitt elendig på. Men får ta en oppramsing 🙂

Først det kjedelige:

Harly har blitt øyenlyst med katerakt han også, diagnose står på siden hans. Også han med så liten utbredelse at han må være gammel før man evt merker noe til det, eller så lite at man kanskje aldri vil kunne legge merke til det. Jeg undres da over hvor mange AK som går rundt med dette OG om vi ved å ikke sjekke faktisk kan utvikle en utbredelse av det? Men siden så få øyenlyser innenfor den alderen hvor man faktisk KAN si den ikke er belastet/belastet (5-7 år ved utviklingskaterakt) så vil man aldri få svar. Ettersom jeg tydeligvis har dette på mine linjer så vil det bety at jeg må bruke eldre hannhunder som jeg evt får eier til å øyenlyse hunden. Dette vil jo gi ett enda smalere utvalg av hannhunder som jeg faktisk vil bruke. Får se hvor mye avl det blir framover på meg da…

Men så det mer posetive 😀

Emmet har fått opprykk til kl.3 LP!!

Harly har fått pinne i AG hopp!!

Gratulerer til dere begge 😀

På hjemmebane har vist Talli blitt Årets Brukshund i Nannestad og Omegn hundeklubb 2011 OG Årets utstillingshund i Nannestad og Omegn hundeklubb 2011. Jeg fikk vandrepremiene nå i helgen 😀

Så har vi vært en tur til Trondheim og vært innom Linn for litt overnatting, tusen takk for gjestfriheten.

Også fikk vi hilst på Geo, fine gutten ❤

Blaze stilte jeg på NKK Trondheim hvor det var 4 AK påmeldt, litt spent var jeg da bare en av de 3 første fikk CK. Men Blaze slo til og ble BIR!

8,5 år vakker veteran tik, meget vakker modell med velskåret hode, fint utrykk, korrekt bitt, velplasserte aning store ører. Bra benstamme, velkroppet vinkl (tror det skulle vært ett par ord til her i kritikken) vises i nybadet pels kvalitet noe myk, herlige rørsler.

Men det stoppet ikke der, hun ble også BIG 3 og BIS 2 veteran *hopper rundt* Det må jo nesten være historisk av en og samme AK på en NKK utstilling?

BIR dommer: Elina Haapaniemi

BIG dommer: Marija Kavcic

BIS veteran dommer: Laurent Pichard

 

Fine Blaze

Så satte vi nesen mot Sølen for å trene rundering med «Sviland gjengen». Kjempe kjekt og jeg troooor vi fant litt ut av Talli. Jeg har jo følt at jeg har stanget i veggen med henne i 2 år når det kommer til rundering. Og det ser ut til at MINDRE figuranter er trikset. Men vi får se om det er en midlertidig løsning eller om det faktisk får alt til å fungere.

Nå er jeg hjemmom på helgebesøk så er det avgårde til Sølen kurset og fortsette med runderingen hennes. God oppladning til NM i spor *ler*

3 kommentarer om “Også prøver vi igjen

 1. Gratulere med flotte resultater på Blaze 🙂 Når jeg leser kritikken så er det også en viss annen kelpie som nå muligens har fått samme type pels…;) Så du før kose deg på sølen og lade opp til spor-nm med masse rundering… 🙂

 2. Og nå måtte jeg flire litt.. at figurant-størrelse kunne ha noe å si – ikke lett å finne ut av sånt!! Og så vedr øyne – hvis kataraktene er slik at de ikke er til plage for hunden, ikke forkorter levetid etc, så er det jo ikke så farlig. Men veldig greit å kartlegge hvor utbredt og hvor alvorlig det er først (men er veldig spent på hva dommen på Strider blir, når jeg får øyelyst han – hvilket jeg håper å få gjort i august)

  Men god tur til villmarken!

  • Den formen/utbredelsen som er påvist på de er veldig mild. Og den må følges opp for å se om den utvikler seg.
   Om den får en større utbredelse så kan den føre til blindhet, trykk på øyet og evt operasjon for å skifte linsen.

   Så en forverring av sykdomsbildet vil IKKE være bra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s