MH Lotr-kullet

Da har 4 av 6 gått MH i Lotr-kullet.

Selv fikk jeg ikke vært med da jeg har vært til Nordisk som lagleder for sporlaget. Og for ett lag!! Norge kom på 1 og 3 plass i både spor og rundering!! Og dermed også lagseier i begge grener. Gratulerer til dere alle og tusen takk for en trivlig helg og fantastisk opplevelse!

Men tilbake til MH. Det var Strider, Ikke, Harly og Balrog som var der. De var snille og fikset mer eller mindre all organisering og mine oppgaver med mat o.l. Tusen takk for det. Og tusen takk Pia som ordnet sted for meg! Jeg håper sodd falt i smak for svenskene 😉

Først får vi ta det posetive. Alle fire er skuddfaste, de viser bra lek, ikke lydberørt på skrammelet e.l. Og det har jeg hørt fra før, de virker være totalt uberørt av miljø og lyder.

Desverre så virker de være litt «all over the place» når det kommer til det sosiale. De momentene som har med det sosiale å gjøre faller de litt igjennom syns jeg selv. De klarer ikke helt å avreagere med en gang og får masse reaksjon (unntagen Strider, men han har vært «kørka» fra start av *ler* ) Man kan jo selvsagt si at de er unge (13 mnd), men det er noe jeg, og valpekjøperene, har sett er der. Jeg må legge til at det ikke har vært noe problem for noen av de 🙂

Men utenom den sosiale biten så er jeg fornøyd med det de viser!! Og jeg vet at det er herlige hunder for jeg er så heldig at jeg får rapporter og hilse på hundene iblandt. Ikke minst har flere av de en kjempe fin konsentrasjon for alderen og en utrolig fin arbeidsmoral. Begge ting jeg sitter stor pris på.

Men på bakgrunn av den MH så kommer ikke «Ikke» til å gå i avl. Etter HD og AD resultatene så blir hun overført til Benedicte. Og skulle jeg ombestemme meg så har hun jo 4 brødre som kan gå i avl i mange-mange år framover med den rette tispen. 🙂

Det ble en kort rapport før jeg må på jobb. Jeg vet at det fins film av Balrog sin MH på hans hjemmeside, jeg tittet på den i går.

Skjema kan ses her.

14 kommentarer om “MH Lotr-kullet

 1. Grattis med godt gjennomført MH på siste kullet! Du skal ha så sinnssykt mye anerkjennelse for at du er så nøktern og ærlig i ditt avlsarbeid. Hadde flere oppdrettere, helt uavhengige av rase, tenkt og sortert som deg, ville det ha gagna hundesporter og vanlige valpekjøpere i enorm grad.

  Mine two cents. 🙂

 2. Det sociala du nämner är ju inget som syns «på papperet» för pojkarnas del. Å Strider verkar ju riktigt bra 🙂 Tråkigt iaf med Ikke’s sociala del, eftersom du hade sett fram emot att avla på henne.

 3. Gratulere med flott mh på hele gjengen 🙂 Synd at du ikke vil bruke lille Ikke i avl, men det er kjempeflott at du er nøye når det gjelder avl og vet hva du vil ha videre. Og det viktigste er jo tross alt at valpekjøperen er fornøyd med hunden. Jeg har sett Ikke sammen med sin eier og jeg synes de er et kjempebra team som kommer til å nå langt 🙂

 4. Gratulerer med nok et flott kull! Men må du bestemme deg allerede nå for at IKKE ikke skal brukes i avl? Kan man ikke se litt på hvordan hun utvikler seg? I mine øyne har den hunden så enormt mye å tilføre rasen (eller hund som art for den sakens skyld) at det er synd hun skal ryke ut fordi hun ikke scoret helt topp i absolutt alle momenter av MH-testen ved 13 mnd alder… Jeg vil ha Ikke-valp en gang i fremtiden!!! 😉

 5. Takk 🙂
  Det er desverre slik at avl består av veldig mange faktorer og hadde det bare vært så enkelt at en god konkurranse hund er en god avlshund så hadde det vært sabla enkelt 😉
  Men det kan være det dukker opp ett spennende, forholdsvis likt på linjene, om 2-3 år. Vi får vente å se om det går i boks 😉

 6. Liker din ærlighet og respektfulle måte å drive avl på! Det er en del oppdrettere som skulle gått i lære hos deg 😉 Ha en fin dag videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s