Gode nyheter, litt problemløsning og Blaze

Lenge siden jeg har bablet i vei i bloggen min nå, så jeg får vel skrive litt :p

Først den gode nyheten:

«Balrog» har fått sitt AA svar og det ble A der også. Dermed har han HD A og AA A. Det var en bra start på helsestatusen til kullet!! 

Talli sin innakalling har jeg vridd hode mitt litt på nå. Etter vår lille klinsj med krypen på innkalling så har det jo vært litt tull. Evt kan man kalle det mye tull når man får 0 på innkalling flere ganger *ler*  Etter korreksjonene jeg gjor på krypen så virker det som om hun «tror» at min stå kommendo da er en korreksjon igjen. Hun kommer mye bedre nå og er sjelnere usikker på om hun skal komme eller ikke, men med en gang jeg tar inn en stå så får jeg da ørten-fjørten ståer til. Så nå har jeg forsket litt. Jeg tok en trening å kjørte innkallinger med muntlig stå kommando, gjor det 4-5 ganger og samme resultatet hvergang. Flere ståer på veien inn, dårlig fart osv osv.

Så i får på trening gikk jeg tilbake til det vi begynnte med og det var tegn. Og jeg så at det var en helt annen reaksjon! Det var ikke noe senking av hode eller flate ører. Stoppen kom og forventningen var mot meg igjen. Fikk også god fart helt inn. Gjor det to ganger med samme resultat begge ganger. Kan det være så simpel løsning? Jeg håper det 😉

Blaze da, ja hun er litt glemt for tiden av flere årsaker. Først NM hvor fokusen rett og slett var på Talli en god periode så er det andre årsaker. Jeg har drevet å utforsket litt med tanke på hennes hørsel og syn. I vinter hadde hun en ganske heftig irritasjon på øyet sitt igjen som plaget henne lenge, desverre finner man ikke ut hvorfor. Det er ingen betennelse e.l. som tilsier at hun skal være irritert. Etter litt av hvert av dråper ble de bedre. Men det har kommet og gått litt i perioder etter dette. Desverre har også det kommet mer arrvev. Så synet begynner nok bli nedsatt.

Itillegg har jeg siden i fjor lurt på hørselen hennes, og etter å ha snakket om det i ett år og lagt merke til enkelte endringer som nesten kan oppfattes som «ulydighet» så må jeg nok innse at hun ser ut til å få dårlig hørel i ung alder. På tur har hun ved flere annledninger ikke fått med seg at jeg og Talli har svinget av til en annen sti når hun går 10-15 meter forann oss. Jeg må HEVE stemmen til forsjell fra hva jeg har gjort før (tror ikke det bare er selektiv hørsel). Avstandskommanderingen som hun før var 100% sikker på min muntlige kommando må hun nå ha tegn også ellers bli det mye feile posisjoner. Jeg har også sett det samme med ruten når hun løper med ryggen til at hun «tester» hva jeg egentlig sier.

Jeg har selv testet det litt rundt når jeg har vært på utstilling. Hun sliter når det blir mye støy bak ryggen hennes, hun har problemer når det er mye forstyrrelser i enkelte synsvinkler o.l. Men hun viser ikke miljøredsel, hun bare får det ikke med seg, jeg har korrigert og hun skjønner ikke bære av hva jeg står det å fekter med armene for.

Det jeg har kommet fram til er vel egentlig at jeg da tror vi stopper jakten på NLCH, desverre 😦 Jeg syns det blir urettferdig ovenfor henne som faktisk da ikke hører hva jeg sier. Noen uvillig arbeidshund har hun aldri vært, og det tror jeg aldri hun vil bli heller.

Konklusjonen er at vi går tilbake til brukset og prøver oss på rundering til våren igjen 🙂 Det er øvelser hun er veldig sikker på i lydighet, hun liker seg i skogen og jeg kan finne fram fløyten min igjen på runderingen evt. Jeg tror ikke hun blir noen «stjerne» på runderingen, til det har hun for mange meninger om hvordan hun skal jobbe mot vinden. Men hun syns det er kult.

Men selv om hørselen og muligens synet begynner blir dårlig, så er helsen hennes på topp, kroppen er som en 4 åring og hun er fortsatt ikke klar for å gi seg med å jobbe. Synd at hørselen skal forstyrre henne slik, men vi kan ha det kult uten lydighets championat vi!

Kanskje vi t.o.m skulle sett om vi fant noe mer sauer til henne, det var jo noe av det kuleste hun (nesten) hadde gjort i hele sitt liv. :p

Kroppen er sprek som pokker 😉

En kommentar om “Gode nyheter, litt problemløsning og Blaze

  1. Grattis till fina leder 🙂 Hoppas att det fortsätter lika fint! Vad tråkigt med Blaze’s «problem» 😦 Men säkert så kommer hon inte att sakna lydnadsklass i utbyte mot bruks 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s