Norskmesterskap i spor 2011

Jeg har vel egentlig NULL blogglyst for tiden, noe dere også så før NM. Men her kommer det ett kort referat. Det er ikke mange bildene ettersom jeg har litt problemer med å ta bilder av meg selv *ler*

Jeg og Talli trakk start nr.2 og dermed var vi i den gruppen som først skulle ut i sporet, lydighet også felt tilslutt.

Oppsøket gikk bra, hun valgte riktig vei. Men hun tok det på overvær og gikk ut av linjen litt tidlig, gikk 10 meter ut og i det jeg skulle til å følge på så kom hun tilbake til linjen, fortsatte frammover. Sjekket baksporet, snudde og gikk rett vei. Av dommerene fikk vi 7 for det oppsøket.

Skogen vi gikk i var helt dø.. totalt dødt underlag uten noen vegetasjon. Det var en god gammel barskog. Sporet gikk som en drøm unntagen mellom 1 og 3 pinne. Der gikk vi over en pinne, vi skulle opp en liten «haug» mot ett jorde hvor det blåste noe voldsomt fra alle kanter. Så da drev hun å slo endel inn og ut for å klare holde kontroll på sporet. Og ettersom jeg må se på henne og ikke titter etter pinner så gikk vi over en der. Ellers gikk resten av sporet med tårer i øynene ettersom vi siste tiden har hatt litt usikkerhet. Hun gikk med nesen trøkt i bakken og fulgte vinkler og alt uten å stusse. Kom rundt på 33 minutter, minus en pinne og dermed 9 i sporet! Veldig fornøyd med det!!

Inn og en liten pause før det var vår tur i lydigheten. Talli føltes veldig klar og jeg tror jeg begynner få taket på hvordan jeg skal varme henne opp. Lydigheten blir ikke kommentert på NM så det blir bare karakterer. Det er 2 dommere og gies to karakterer:

Fri ved fot: 10-9,5

Innkalling: 0-0 (nå kom hun, men stoppet ikke på stå, tok stå på ligg, og tok ett par stå til)

Fremadsending: 9,5-9,5

Kryp: 10-9

Hals: 10-10

Hinder: 10-10

Apportering metall: 9,5-10

Apportering tung: 10-10

Stige: 8,5-8,5

Totalt 251,5 med 0 på innkalling som er en 4 verdig øvelse!!! Jeg syns det er RÅTT selv jeg!!

Både jeg og Talli er i dyp konsentrasjon tror jeg *ler*

Etter lydigheten begynnte det tikke inn resultater fra skogen o.l. og til min store forbauselse var det mange med 0 i spor eller i oppsøk. NÅ kjente jeg brått nervene komme vi har faktisk sjangs på en god plassering! *shitt* også står min (ikke bikkja) sin hat øvelse igjen. Så nervøs som jeg brått ble der er det mange år siden jeg har vært på konkurranse. *ler*

Opp til feltet og ser til min store forargelse at det er ett felt som innbyr Talli til å løpe fort-fort. Hun blir jo rene Forrest Gump på slikt underlag *RUN Forrest!! RUN* Og hun løpet for livet i ett felt med mye vind som hun måtte dempe farten for å få med seg ting. Hun er fllink til å få med seg ting, men hun må jo også treffe luktbilde. De to første gikk greit, men er dere klar over at 5 min brått gikk DRITT fort!! Jeg som pleier syns det er 5 laaaange minutter. Får beskjed om at det er bare 1 min igjen og har fortsatt bare 2 gjenstander. Brått kommer hun tilbake med en og det viser seg å bare være 3 sekunder igjen før tiden er ute i det hun avleverer. Det ble litt mye sping for dommerene , litt sjonglering og så vi fikk 7 og 6 i karakter. Noe jeg er godt fornøyd med! Det var faktisk bare en hund som greide 4 gjenstander der!!

Så var det bare å vente på at resten skulle ta felt. Det var en lang vente tid med mye utregninger. Etter en 0 hos en ekvipasje viste jeg at det muligens sto om pallplass, glemte en liten stund en ekvipasje og var 99% sikker på at vi hadde 3 plassen (da kom tårene faktisk *ler* ) Men fant fort ut at det var 4 plass, men tårene kom fortsatt. Er mega fornøyd med Talli sin deby i NM sammenheng, hennes første sesong (med bare en start i fjor før valpekullet. ) Vi ble også beste debutant i spor. Flinkeste Talli’en min det!!

Vi er også tatt ut som reserve til NoM! Kjempe morro!

Norgesmester: Kari Hansen m/Duckpond Wild Gold Nr. 2: Ingar Oliversen m/Tunevannets Olli Nr. 3: Finn Hugo Øien m/Hyper. GRATULERER SÅ MYE! Vel fortjen!!

Beste NM debutanter 2011 hhv. rundering og spor: Monica Tegler m/Tunevannets Izi og Jeanette Hatteberg mDeepeyes Talia al Ghul I. GRATULERER Monica som Norgesmester i Rundering.

Tusen takk for alle gratulasjonene og meldingene!

Tusen takk til mine treningsvenner som har hjulpet oss med alt sammen!! Uten dere hadde vi aldri kommet så langt. 🙂

8 kommentarer om “Norskmesterskap i spor 2011

  1. Forest Gump, faktisk *ler så jeg griner*. Det var jo noen imponerende poengsummer dere fikk på lydigheten også da – skitt søren med den innkallinga! DETTE kan dere være stolte av, ja :D.

  2. Run Forrest run… Talli Forrest Taliban! Vanvittig bra dere gjorde det, fatter ikke at du fremdeles har bil – du burde kunne sveve fra sted til sted jo! Grattis en masse fra oss her i skauen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s