Grand Slam

Det kan vel ikke kalles annet enn det 😀

Resultatene vet de fleste alt så jeg skal ikke utbrodere noe videre over det. Men her kommer det kritikker, bilder og litt kommentarer her og der.

Med meg på turen hadde jeg også Whyalla’s Enzo som eies av Marika. Kjempe fin gutt som jeg er litt småforelsket i 

Tusen takk for turen Siri!

Tirsdag reiste vi ned og satte opp teltene som skulle være våre hjem de neste 6 dagene. Og jeg og Siri tuller ikke på telttur, vi har det så luksus som det kan gjøres.

Siri beskuer vårt verk... og hun så at det var godt!! *ler*

Bord måtte vi også ha. Teltet til kelpie mafiaen.

Onsdag ble det utflukt til Vejen sentrum for å se på byen.

Byvåpenet til Vejen (tror jeg)

Det ble også fotoshoot og utstillingstrening med Enzo.

Torsdag begynnte utstillingen. Dommer for dagen var Tamas Jakkel fra Ungarn. 9 AK var påmeldt denne dagen.

Det er ingen bilder fra raseringen den dagen. Men Enzo var først inne i champion klassen, vant den klassen og ble beste hannhund. Han fikk cert og dermed Duch og Cacib.

Talli var neste og fikk Cacib og ble beste tispe. Enzo slo Talli og ble BIR. Talli BIM.

Kritikken til Talli:

Lovely type. Nice head, good neck and shoulders, good coat quality, excellent ballance and substans, good angulated hindleg, could have a better topline.

 

Enzo i gruppen.

Enzo i gruppen.

Fredag, ny dag og ny muligheter. 10 stk AK påmeldt denne dagen og dommer (etter dommerendring) var Anne Indergaard fra Norge.

Enzo var først ute igjen og ble jaggu beste hannhund igjen. Han var litt morsom i denne dagen for det var striper inne i ringen vår på gresset og de drev han å hoppet over *ler*

Talli inn og ble beste tispe denne dagen også!

I BIR/BIM så trakk Talli det lengste strået og ble BIR. Kritikken til Talli:

4 år brun tispe, tørt velskåret hode, velvinklet foran og bak, sterk god kropp, fast overlinje, utmerket pels. Sunde effektive bevegelser.

Enzo i championklassen.

Enzo

Talli i championklassen

Talli

BIR/BIM konkurransen. Takk for hjelpen med Enzo Bitta!

Enzo kan virkelig strekke seg!

BIR Talli & BIM Enzo. (Talli ville virkelig ikke, hun liker mye bedre å fristilles)

 

Etter to så bra dager kunne det virkelig fortsette? Kan det faktisk gå oppover da?

Joda!!

Lørdag hadde vi dommer Rob Douma fra Nederland. 12 AK var påmeldt.

Enzo inn igjen og beste hannhund nok en gang!!!

Enzo forann dommerbordet.

På dette tidspunktet begynnte jeg nesten bli litt nervøs, kan dommeren velge å like Talli også? En runde rundt ringen, håndtere dyret og stille seg forann dommertelte hvor det er helt stille….. Jeg lurer på hvorfor det er stille i dommerteltet? De skriver jo på maskin, man skal jo høre dommeren si noe eller maskinen skrive. Tilslutt hører jeg skriveren spørre dommeren om han ikke vil si noe om hunden. Hvor da dommeren svarer noe slikt som «I’m speechless..» også hører jeg kan diktere denne kritikken til skriveren:

4 years, high quality bitch, everything the breed standard asks for I have seen in her. Well presented. It is a great hounour that I had the opportunity to judge her.

Prøv å holde deg nøytral når du hører den kritikken da!! *ler* Trenger vel ikke si at Talli ble beste tispe *flirer*

Inn til BIR og BIM. Talli ble BIR.

Talli forann dommerbordet.

Beste hannhundklassen

BIM Enzo & BIR Talli

Men den dagen skulle ikke stoppe med det. Inn i gruppen som for dagen ble dømt av Rainer Vuorinen fra Finland. Han gikk nøye igjennom den enkelte hund, men jeg syns liksom han tittet litt ekstra på Talli. Men jeg har tatt feil før. Inn i storeringen med oss og der ble vi plukket ut sammen med Finn Helge & Rebus, Bitta & Summer og en korthårs collie som jeg ikke kjenner til. Og kun vi 4, det betyr jo plassering *jippi*!!

Nok en gang ville dommeren se hundene i bevegelse også begynnte plasseringene. Collien ble 4 BIG, Summer 3 BIG og dermes sto meg og Finn Helge igjen. Det betydde dobbel norskt! Finn Helge og Rebus vant gruppe 1 og sto som en meget god nummer 2 om jeg skal si det selv. Og vi var kun slått av BIS hunden, for Rebus ble BIS samme dagen han. Gjett om jeg var glad!!! Også mitt eget oppdrett!

Talli i gruppen

I grupperingen.

Jeg og Finn Helge står å venter på hvem som blir plassert hvor.

Talli på 2 BIG pallen!!

Hva kan toppe en dag som dette liksom?

Søndagen kom og jeg ventet på at vi skulle lande hardt og brutalt i bakken igjen. Ny dommer, ny dag.

Dommer for dagen var Dominic Harris fra Irland. Tror det var 8 stk påmeldte for dagen.

Enzo gikk pokker meg inn å ble beste hannhund, IGJEN!!

Og Talli klarte det samme!!

Nice Head, well set ears, good neck and shoulders, good straight front, nice topline, good croup, good angulation behind. Moving well in front.

Nok en gang ble Talli BIR og Enzo BIM. Jeg har ingen bilder fra denne dagen.

Men tror du søren med at ikke vi greide å bli BIG2 igjen!! 

Det er ingen bilder fra gruppen der pga det begynnte å styrt regne imens vi var inne i gruppen. Da mener jeg bøtte ned!! Vi var våt til skinnet både folk og hunder etterpå og teltet mitt sto helt åpent pga det hadde vært så varmt hele dagen. Så der var det bare til å komme seg ut av de våte klærene og begynne redningsaksjon rett etter gruppen..

Tømme bagger med utstyr som hadde stått ute.

Tørking av div tepper og dyner som lå i bur på plassen, ute til dyrene, i lufte åpning på feltet osv osv

Jeg har egentlig ikke ord! Går det virkelig ann å vinne så mye på 4 dager?!! Også med bare 2 hunder!! Jeg syns det er fantastisk.

4 BIR, 4 BIM, 8 CACIB & 2x BIG2!!  For 4 forsjellige dommere og med gruppe dommerene så er det 6 forsjellige dommere som syns disse to hundene var veldig-veldig pene. 

Ikke nok med det, men Talli leder nå Dansk Rasevinner 2011. Og jeg tror det skal mye til for å ta igjen ledelsen der. Hun har nå 23 poeng, og nr.2 er Enzo med 14 poeng. Det er kun 2 tellende utstillinger igjen og den eneste som kan klare å slå henne er Enzo om han reiser ned og tar to BIR. Vi får se om ikke Talli må ned en tur i november 😉

Tusen takk for hjelpen til BIR/BIM Bitta og Finn Helge  og grattis med BIR alle 4 dager til dere også!!

Nå har vi brått og brutalt landet igjen og trener til NM. Her hviler man ikke på laubærene.

 

23 kommentarer om “Grand Slam

 1. Og jeg er også fortsatt veldig imponert. Helt herlig :D. Forresten – tusen takk for veldig trivelig selskap på turen :). Ikke vanskelig å reise sammen med en sånn som deg (også ble jeg litt miljøskadd og hadde marinerte reker til middag i går også *ler*).

 2. Helt sinnsykt. Og Talli ser jo ut som den dronningen der hun står! Og kritikken den ene dagen var jo bare helt fantastisk! Ramme inn og henge på veggen!!!! 😀
  *håpe Ikke er like snytt ut av sin mor når hun er ferdigutviklet*

 3. Fantastisk, gratulerer så mye! Så gøy å få en kritikk litt utenom de vanlige frasene da, fra dommeren på 3. dagen. Artig og imponerende! 🙂

 4. Gratulerer så mye med en fantastisk langhelg i Danmark! Det skal litt til å toppe det der, ja – men vi tror så gjerne at dere har mer i vente! Lykke til med oppkjøringen, 2011 blir et fantastisk år for dere!

 5. Helt fantastisk! Og det må være ganske så spesielt å få en slik kritikk når hunden faktisk er fra eget oppdrett! Gratulerer så mye!

 6. Ååå denne bloggen har jeg ventet på! Statistikeren sier at når man får slike resultater for 6 ulike dommere, lagt sammen med tidligere resultater, så må man bare konkludere med at Talli er simpelthen fantastisk!! Ingen kan si at resultatene skyldes «heldig med dommeren». Det må føles helt vanvittig ut, hun som er fra eget oppdrett! Og så må jeg si at Enzo var da en virkelig flott herremann på bildene, sjeldent flott i mine øyne, han har liksom «det lille ekstra» (ellers så er det bildene som bedrar..). Og nå venter NM – dere får stå på!

 7. Gratulerer så mye med fantastiske resultater !!, Jeanette du kan klappe deg mer en en gang på skulderen og si at du er kjempestolt over hva du har klart. Utrolig gøy å lykkes med noe man har lagt ned så mye tid og tanker i. Gratulerer så mye nok en gang!!! :))

 8. GRATULERER med noen helt utrolig flotte dager 🙂 Det er imponerende resultater med 6 forskjellige dommere, og du har all grunn til å være superstolt over eget oppdrett.

 9. Gratulerer så masse igjen;);) pappa Bocca er så stolt over sin fine datter;););)
  ja nå er det snart NM……hjelp!!!!!!!!!!!!! Men vi skal ihvertfall kose oss på tur;);)

 10. Gratulerer så mye 
  Det er så utrolig bra ja fantastisk 
  Lykkt til til N M Jeanette
  Klem fra Mamma og Gunnar 

 11. Stort stort grattis til kjemperesultater, også så ekstra herlig å gjøre det bra med eget oppdrett (kjenner følelsen!) 🙂
  Du har all grunn til å være stolt!!

 12. Gratulerer med super flotte og helt ekstraordinære utstillingsresultater i Vejen samt en flott plassering under NM – nå kan du og hundene ta en velfortjent hvil (0: Det er utrolig gøy å følge deg ringside og se hvor dyktig du er når du stiller ut både egne og andres hunder! Og, at de er pene er det jo ingen tvil om (((0: Tusen takk for gode tips og hyggelig prat – Oda er supermotivert! Vi fikk dessverre ikke sett deg i store ringen søndag – grattis med nok en flott plassering – Qellie og Oda startet i agility i samme regnskuren som dere hadde….. Mye fart og morro – tunneler er super gøy synes Qellie!!! Så, nå har de fått mange flotte tips for videre trening (((0: Klem fra Qellie, Oda og Siri (0:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s