Alea iacta est!

Eller «Terningen er kastet».

Jeg har bestemt meg for at jeg skal skaffe meg en tispe til som helst er fritt for det meste Talli har med seg av linjer. Noe går bra, men jeg vil ha iallefall 3/4 av stamtavlen som ren utavl.

Jeg tror ikke det blir noe problem å få tak i förvert heller 😉 Men dette blir da tideligst til neste år.

Men så må man jo begynne lete også da, og det er egentlig det vanskelige. En ting jeg syns er litt viktig på helsen på mine linjer at at jeg vil helst at det er så lite krypt som overhode mulig, så er det alt det andre *ler*

Jeg innser jo at jeg må gå ned på mentaltest krav da det uten for Norden finnes svært lite av slikt. Om ikke det skulle dukke opp noe i Finland da, men da er jo «problemet» igjen at mye er svenskt. Jeg vil ha etter sosiale trivlige foreldre, med god avreagering (jeg syns «nesten» det er viktigere enn å ha en hund som er fri for reaksjon. Men kan jeg få tryggheten selv så vil jeg selvsagt ha det også.)

Arbeidskapasitet er jo igjen vanskelig å bedømme da de ikke blir brukt på samme måte eller fullt så mye som vi gjør. Mange leker ikke med hundene på samme måte og heller ikke ønsker plukke fram kamp og hugg som vil gjerne vil ha 😉 Men det har vist seg å være litt av dette i impoter, men at man kanskje må jobbe litt mer. Heldigvis så har mine hunder bra av dette fra før 🙂

Tre mailer er alt sendt avgårde til oppdrettere for å høre om planlagte kull o.l. Så får jeg se hva slags informasjon som dukker opp og om det er det jeg er ute etter 🙂

Om noen har noen tips så tar jeg gjerne i mot det!

IKKE er forresten på besøk nå. Hun sklir fint inn iblandt jentene her.

Vi har hvile uke fra trening denne uken, og fra neste uke tenker jeg at oppkjøringen til NM begynner 🙂

IKKE

Blaze, Talli & Ikke

8 kommentarer om “Alea iacta est!

  1. Kjempespennende tanker du har! Og så må jeg le av bildet litt – har du sett at Ikke har «dobbelsidig snusleppe»? Er hun i lekehumør der? For Strider får også sånn skikkelig snusleppe når han er i «nå leker vi»-modus!

  2. Flotte hunder du har, og spennende planer. Lykke til med valpekjøp, det er ikke bare bare det å kjøpe «den rette» valpen 🙂 Men den som virkelig vil noe, får det den vil ha 😉

  3. Spennende planer! Og de bildene likte jeg veldig godt. Ser at det er mindre forskjell på Talli og Ikke nå i «valpeuttrykk». IKKE ser jo plutselig litt voksen ut faktisk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s