1 kursdag: Fvf og innkalling

Da har jeg gått det steget å være på ukerskurs i LP av alle ting. Ettersom jeg surrer nå litt rundt med Blaze i Eliten og føler ikke helt at jeg får resultater fort nok så får vi oppsøke ekspertisen 😉 Så vi er en tur til Heidi Bilkvam.  Men det er jo ikke bare LP man kan få noe ut av det, også bruksapellen er jo ganske så like momenter. Og det er nå alltids forbedring potensiale der også. 😀

På programmet i dag sto fvf og innkalling. Fvf begynnte vi med i går i teorien og alt der fikk jeg en sånn liten «eureka» opplevelse. Det hadde jeg vel egentlig ikke tenkt så mye på. (kommer tilbake til det).

Ettersom det var lov til å dele på hundene så bestemte jeg meg for å ta Talli under fvf ettersom jeg alt har gitt opp Blaze sin *ler*

Egentlig har jeg litt problemer akkurat nå med å skrive alt som ble gjort av detaljer. Det var en liten diskusjon på hvor vidt Talli faktisk gjetet bena mine og om man skulle bry seg om det? For når hun faktisk fikk lov til å gå å halvveis følge med på bena mine så følge hun seg mer «bekvem» og holdt en bedre posisjon. Eneste steder jeg før har merket at hun faktisk gjeter meg er på fremmedsending, da går hun å prøver få meg til å snu og «presser på» ellers har jeg ikke tenkt over det. Det ble også endel detalj forkus på min plassering av ben i helomvending. Det fungerte bra, men akkurat nå husker jeg faktisk ikke hvordan jeg skal plassere bena *flirer* (burde blogget med en gang jeg var ferdig med min økt). Vi er jo litt nede på detalj nivå med henne nå egentlig. Vi var også innom dette med å «stagga» og bruke meg selv som belønning. Og det var HELT tydelig på henne at når jeg begynnte belønne med meg selv så begynnte hun lete etter ballen *busted* Men det er også en måte å unngå den forventnignern med ball og at «jeg» fører før eller siden til belønning. Også fikk jeg kjeft for at jeg drev med kasting av ball når jeg hadde gjeterhund. (og det med Talli Hilde!!)

Så etter en haug med andre hunder så var det klart for innkalling. Så da tok jeg fram «prosjekt Blaze» hvor jeg, ifølge Heidi, har gjort mer eller mindre alt jeg ikke skal gjøre for å få høyt tempo *flirer*  Blaze har jo en ekstrem forventning til belønning og «smyger». Så her var vi tilbake på å «stagga» (eller hvordan det skrives på svensk?) Målbilde skal være å komme fram til meg i rett posisjon, alt imellom skal hun ikke bry seg med, hun skal løpe fritt og uten en tanke i hode. Så var det å få det fram uten at Blaze som analyserer enhver mm av en øvelse :p

Og det gikk kjapt det *ler* Fokusen er å komme inn til meg, sitte hos meg, få en rett utgangsstilling og holde fokus. Så øvelsen blir egentlig å få ræva i gir å komme seg på plass og holde fokus, fokus fører til belønning (sånn enkelt sagt) Når hun sitter der å holder fokus en stund «full fest (med meg) også kommer ball eller godis. Og jaggu hadde ikke noe så enkelt en strålende effekt, selv etter en innkalling med stå og ligg. Det kortet faktisk ned innkomsten hennes også. De som har sett oss før vet jo at hun rygger med god margin 😉 Dette er også noe jeg skal bytte forkus på Talli også, for hun har jo også bygget seg en forventning og må «tenke» helt fra jeg går fra henne på alt hun skal gjøre på veien.

Ettersom løsningen på hvordan jeg skal jobbe videre var nok så «simpel» (for alle andre enn meg som har holdt på med dette i 7 år av hennes liv) så fikk Blaze også ev fvf økt. Og også her var det jeg som måtte begynne flytte bena mine litt annerledes (noe som ikke er lett siden jeg har gått på denne måten siden jeg var 12 år) også var det holdtene henne. Også her var det ro i holdtene, få henne til å slippe det muskelminne/spenningen hun har i kroppen og se at hun tenker på meg der oppe med ro og fokus. Også var det «full fest» med meg, så kom ballen eller godis eller alt på en gang 😉

Når jeg sitter her å skriver så høres det nesten simpelt enkelt ut, men det er liksom ikke ting som har vært åpenbart for meg. Også har det hatt en slik effekt, spesiellt på Blaze, iløpet av to korte økter. Spørsmålet er om jeg klarer holde det så enkelt med så god effekt når jeg kommer hjem 😉

I morgen begynner vi på ruta og det kan jo bli spennende med Blaze 😉

Helt tilslutt så må jeg fortelle at LP kurs er det ikke mye i bevegelse altså i forhold til spor og rundering, så jeg måtte faktisk ut å jogge når dagen var over i dag. Kjente det kriblet i hele kroppen etter å bevege seg når jeg bare hadde fått trent 2×20 min med dyrene og ellers sitti å sett på. Men jeg har lært veldig mye av å se på også!! Så ikke noe feil i det. Men litt urolig kropp hadde både jeg og dyrene etterpå *flirer*

4 kommentarer om “1 kursdag: Fvf og innkalling

  1. Hmmm dette hørtes veldig spennende ut;) Gleder oss masse til vi skal trene igjen så du kan få brukt kunnskapen din på oss;);)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s