Cert nr 2!

Da var Cert nr.2 i havn 🙂

Var avgårde til Kongsberg Hk i dag. Kjempe bra og effektivt stevne!  Vi var 4 startene i A-spor i dag.

Startet dagen med felt. Dette har jo vært min store «baug» og det er med stor glede å se at jeg og Talli ser ut som vi nå snakker sammen og har funnet ut av hvordan dette fungerer. I går var det vel bare 2 stk som fikk 3 gjenstander i samme feltet, og jeg var sist inn og heller ingen med 4 gjenstander før meg. Dette er øvelsen jeg blir nervøs av, så her var det bare til å huske å holde hode kaldt og taktikken. I meget høy lyng hvor verken jeg eller dommeren så hunden fra 25 meter og utover, unntagen ett og annet hopp for å komme over noe, klarte Talli hente inn 4 gjenstander og fikk 9,5! Og  det var faktisk så høy lyng at jeg spurte dommeren en gang om han så bikkjen for han var litt høyere enn meg, viste ikke om jeg skulle trekke mot høyre eller venstre hjørne *ler* Eneste grunnen til at vi vet hun var i hjørnene var pga hun kom inn med gjenstandene 😉

Så var det avgårde til sporet. Oppsøket gikk først over en myr og ved 25 meter gikk det oppover en skrent. Hun hadde ett avvik før skrenten hvor hun dro til venstre, og bakspor. (hun valgte først rett så snudde hun… samme som i særp.) Sporet var også denne gangen ute på 50 meter. 6,5. Jeg tror rett og slett jeg må begynne prøve følge på første veien hun sjekker, det høres lett ut, men det går litt fort i svingene til den hunden 😉

Sporet var nok en gang tøft. Ikke så mye terrengskifte, men lyng til knærene. Talli kunne ikke gå med nesen i bakken 3/4 av sporet. Og det er nok grunnen til mangel på pinner. Hun må jo faktisk fysisk klare å ta seg fram og da må hode opp når hun må leke kanin for å komme seg framover. Jeg fant heller ingen pinner denne gangen. Hun jobber nok en gang knallbra, men det er helt klart at vi har for lite lyng her hjemme 😉 Vi ble 3 pinner i minus og karakter 7. Vanskelig å beskrive, men jeg var veldig fornøyd med Talli sitt arbeid og samtidig litt skuffet. Hun er en «pinnoman» så jeg vet hun ikke går over pinner med vilje, men man vil jo sååå gjerne ha fullt i sporet. 😉

Så inn å ta lydighet, mye bedre form på henne før vi entret banen i dag. Så sporet hadde ikke sugd fullt så mye energi og jeg begynnte alt i går å fylle henne med proteiner og energirik mat. Hun ble faktisk også föret etter feltet og etter sporet. Så hun kom inn på banen med en god holdning.

Min kommentar i parantes.

Fri v.fot: 9 -skjev sitt

Innkalling: 7 – Kommer ikke på første, gode momenter (det ble desverre en dk denne gangen også. Jeg skal ALDRI mer pirke på at hun er urolig når jeg går fra henne. «Shame on me» og heller ta det trekket enn dk trekket)

Fremadsending: 8- innkomst, treg ut. (dårlig innkalling i dag, men treg ut er jeg ikke helt enig i. Hun gallopperer fram første strekket, tar ført trav, men jeg skal ha passgang og hun slår over. Andre sending galopp til gruppen og over i passgang med en gang. Hun har jo taktskifter, hun siger ikke ut. Om hun går i trav så blir hun for lang. Så jeg syns den var litt dårlig betalt 😉 )

Kryp: 10 -nydelig

Hals: 9,5

Fritt hopp o.hinder: 9,5 (skjev innsitt)

Apportering metall: 10

Apportering tung: 8,5 -tempoforandring, slipp. (galopp ut, galopp halvveis inn så trav. Når hun skal slippe så begynnte hun å kampe med tungapporten med meg *ler* Men jeg liker slikt temperamang i lydigheten. Det trekket tar jeg gladelig 😀 )

Stige: 10 (jippi, vår samtale har gjort nytten!)

Fellesdekk: 10

Sum lydighet: 269,5

Sum spesial: 256.

Totalt: 525,5 poeng, 2 plass og Cert!

Takk for en super dag!!

Grattis Per Arne med 1.plass og Cert!

Talli på oppsøk 17.mai

8 kommentarer om “Cert nr 2!

  1. Gratulerer så mye med superduperflink kelpie-mamma!
    PS. Vi har områder med veldig veldig høy lyng her i skauen altså.. kan vasse i lyng til knærne hvis ønskelig..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s