Nasjonaldagen i skogsbunad

Det finnes ingen bedre måte å feire Norge på enn i de dype skoger, sammen med likesinnede som syns å trene hund faktisk er en del av feiringen. Dagen ble feiret sammen med Ann-Kristin og Siri.

Det ble lagt forfølgelse spor, lange spor og oppsøk. Alle fikk det de ville ha. Vi fikk også iløpet av dagen alle værtyper man kan få. Sol så jeg måtte kle av meg til t-skjorten, overskyet og brått veldig kaldt, hagl på størrelse med frolic og regn. Det var tydelig på alle hundene at dagens bråe væromslag gjor noe med sporene og alle hundene hadde en smule problemer i sporene sine.

Talli fikk 3 oppsøk m/100-150 m spor som Ann-Kristin la til meg. Det første ble vel de tiltenkte 2 timene, det neste 3 timer og det siste tipper jeg ble opp mot 2 timer igjen. Jeg prøver være litt hardere i linen på henne nå og holde henne litt igjen. Hun viker stadig litt mot høyre i forhold til linen, men holder rettningen uten at vi faller helt ut. Så jeg aksepterer det. Første oppsøket var på 30/40 meter og helt uproblematisk.

Andre oppsøket hennes var på 50 meter og hun måtte krysse en traktorvei på veien utover (som vi hadde veldig god kontroll på at ikke var i bruk). Kryssingen der stoppet hun litt opp også tittet hun litt rundt og fortsatte linjen sin. Bra! Hun viser en god forståelse for rettning og hva jeg vil i oppsøket selv ved hindringer. Finner sporet sitt fint, men bruker tid på å bestemme seg. Prøver seg til høyre, men når jeg holder litte granne ekstra i linen for å kreve drag så ombestemmer hun seg og velger rett.

Hennes tredje oppsøk var bare på 20 meter. Hun fant liksom aldri sporet sitt, men jobber fram og tilbake-fram og tilbake i det område sporet skulle være. Fant liksom rettningen også ombestemte hun seg. Veldig skreptisk til hva hun skulle gjøre, valgte gi henne støtte i rett rettninger ettersom hun viste interesse for det som var riktig. Festet seg liksom ikke helt i sporet, men fant belønningen. På veien tilbake skulle vi lete etter en ball som lå igjen etter sporet til Ann-Kristin. Og «overaskelse» den fant Talli 5 meter fra oppsøkslinjen sin. Er ikke rart hun har tullet!! Hun har hatt ball i nesen, 1 gammelt spor OG 3 spor m/hund etter vi hadde gått sporet til Ann-Kristin og Tutta. Snakk om 3 stk uten rettningssans *ler* Vi var alle enige om at vi var langt utenfor det sporet når vi la oppsøket til Talli.

Er ikke rart hun har hatt problemer med å velge da liksom, vi hadde jo vært i omtrent hele oppsøket hennes og i sporet hennes. Men da begynner man jo å tenke for en god jobb hun faktisk har gjort. Det virker som hun valgte «bort» ballen for den var jo «bak» sporet hennes, men hun klarte ikke helt velge hvilket spor som faktisk var hennes. Men hun hadde full kontroll på ballen for når vi gikk tilbake for å lete så løpte hun direkte for å plukke den. Så min «hva skjer med oppsøket og nesen nå» tanke ble fort gjort om til «Den hunden gjor faktisk så godt som hun OVERHODE hadde mulighet til i ett så tråkket oppsøk».

Blaze var den heldige vinner av en liten runderinsøkt. Ann-Kristin ble pisket ut. Jeg løsnet teipen på bittet til Blaze i dag så hun hadde mulighet til å plukke det, men planen var løsbitt. Første funnet tok hun løsbittet. Så fikk hun to tomme med jaging av en jogger som hun trodde var meg *ler* Ble litt satt ut når hun oppdaget at det ikke var jeg som jogget på linjen 😉 Så fikk hun funn hvor hun syns det gikk for lang tid før løsbittet dukket opp så hun tok fastbittet. Og avsluttet med tomt igjen bare for å forsikre meg om at hun ikke plukket fastbittet på «gøy». Blaze var overlykkelig etter økten. Ulydig under økten og fikk ett bakslag, men det lyser jo av hele henne når hun får rundere, være ulydig og kjøre showet selv. Dette kan jeg muttern!! Når hun ikke fikk leke mer med fig etter første funnet så stakk hun av og inn på linjen og prøvde ta slaget på andre siden *ler*

Jeg tror ikke vi kommer til å få så mange poeng på kontroll når det kommer til starten vår, men jeg tror Blaze kommer til å kose seg fælt *fniser*

Framover så tror jeg faktisk jeg fortsetter med løsbitt fram til stevne, hun vet helt tydelig at om hun ikke finner løsbittet så plukker hun fastbittet. Men jeg lurer på hvor mye «kjeft» jeg må gi henne for at hun skal slutte å stikke av og inn til midtlinjen igjen etter belønning hos fig. (det er vel egentlig det man kaller ett luksus problem når bikkjen viser så tydelig at den faktisk vil mer).

Avsluttet dagen med å dra å trene stigen med Talli. Vi var litt mer enige i dag. Hun løpte ikke over og tok heller ingen stopper på veien. Men siste trinnet ble ikke alltid med nå heller. Men vi har vel foreløpig møttes så på halvveien 😉

Tusen takk for en herlig dag i skogen!

Gratulerer med dagen Norge!!

Kommer sikkert noen bilder i morgen eller over i morgen fra før 17.mai feiring.

2 kommentarer om “Nasjonaldagen i skogsbunad

  1. Stakkars Talli, ikke rart det var vanskelig å feste seg i sporet når tre voksen damer har tråkka rundt i området og i tillegg lagt igjen en ball!!!! Vofsa har jo gjort en superjobb når hun valgte sporet!! Flinkeste!!!

    Takk for super dag i dag og masse gode spor-råd; TuttaButta ligger rett ut :)!!!

  2. Tusen takk for en finfin dag i skogen :). Veldig trivelig å kunne skravle hund, hund, hund, med likesinnede – og trene litt innimellom attpåtil *ler*. Talli gjorde virkelig en god jobb i dag, hun – imponerende. VI imponerte vel ikke spesielt med vår stedsans… stakkars Talli *ler*. Bilder er på vei ut på fjesboka 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s