Tanker

Nei jeg skal ikke endre noe på hannhunder de to kommende kullende. Det er ikke det jeg skal skrive om *ler*

Men fremtiden… Jeg har to hannhunder som jeg liker veldig godt, og kunne tenkt meg å bruke. Men ikke akkurat nå. Spørsmålet er bare da, hva gjør man?

Det ene alternative er jo å vente, jeg tenker egentlig på den ene hannhunden om første kullet til IKKE blir bra og evt jeg får mulighet til å kjøpe ett kull til av henne. Men da vil den hannhunden være rundt 10/11 år. Skal man sjangse på at han er fertil? Han har ingen kull fra før, vil han forstå «konseptet» når han er så gammel og evt ikke har parret før? Kanskje har det skjedd noe så den hannhunden ikke finnes mer? Eller skal jeg høre om jeg får kjøpe en tømming og lagre på NVH?

Den andre er samme problematikken. Jeg kunne tenkt meg å bruke på Talli sitt evt 3 kull eller til en datter i hennes neste kull. Den hannhunden vil være 7/8 år innen den tid. Her er jo sjangsen for at han er fertil større, og han har ett kull fra før. Men det kan enda skje ganske mye på de årene.

Så var gjør man? Skal man fryse ned etter de to hannhundene? Skal man satse på at de lever og er fertile? Og det kan jo dukke opp både en og to andre hannhunder innen den tid. Men så tror jeg faktisk om de blir tømt så vil jeg få en annledning til å bruke spermen senere for jeg syns det er synd om de ikke blir brukt for jeg tror de kunne gitt litt videre til avlen både her og der og holdt innavlsgraden lav.

Men jeg må jo også evt få lov av hannhundeier til å gjøre det slik *ler*  Tror jeg kommer til å tygge på det til over sommeren og se hva jeg da gjør 😉

Jeg har jo også tenkt ta inn sperm fra en hund i Australia, og den får nok ligge lenge på kjølen før jeg bruker det *ler*

Hva gjør vi ellers? Vi trenger, går tur , sykkler og bader. Ikke de store problemene i treningen for tiden. Blaze er lykkelig over å gå bruks lydighet igjen og Talli ser ut til å fungere i feltet. Så ikke mye å skrive hjem om. (er det da man kalles motgangsblogger *ler*)

Blaze

5 kommentarer om “Tanker

 1. Ser ikke helt problemet jeg *ler*
  Om du har økonomi, og mulighet, så er jo tapping sikkrest.
  Eventuellt kan du jo betale for en eventuell test av sædkvalitet når den tid kommer? Men da er det jo drit om du ikka har benyttet deg av sjansen når han enda var fertil, hehe.
  Nei, om du har mulighet for det, så ville jeg nok tappet, hvertfall den eldste av de 🙂 Lykke til uansett hva du gjør! Følger med!

  • Tapping og lagring koster jo penger, så det vil jo uansett være en økonomisk vurdering i det hele 😉
   Men ja, det sikreste er jo helt klart å tappe.

 2. Selve tappingen koster jo litt, men lagringen er jo ikke noe å snakke om:) Om du skulle miste interessen, så kan det jo hende du kan selge det du har «på bank» når den tid kommer? Blir spennende å se hva det blir til:)

 3. Synes du skulle tappe jeg, selv om det kanskje koster litt og selv om du kanskje skulle bytte mening senere. For alternativet – at du skulle komme til å angre at du ikke tappet når den tid kommer – det ville være ille. Det er verdt noen kr å slippe å komme opp i den situasjonen – synes nå jeg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s