Vi har det godt.

Eller er vi bare litt smågærn?

Jeg, Hilde og Andreas har tilbrakt 10 herlige timer i skogen i dag. Alle hundene, utenom Talli, fikk to gode økter med rundering i dag. Og Talli fikk ett flott spor av Andreas, og være med å tråkke terrenget. Det var nok ikke 10 timer effektiv trening hele tiden *host* Men også mye prat også måtte vi jo ha middag, så det ble grilling i skogen. Herlig 😀

Jeg har vel egentlig tatt på meg å blogge for de to andre også, men jeg lurer på om de ikke blir helt fornøyde med det. Jeg har en tendens til å ende som «mobbeoffer» for bikkje dyrene når jeg er figurant. Bocca er alltid veldig-veldig glad for å finne meg, så han lekte trampoline på meg med 4 ben. Og Amy hun fant ut at letteste veien til løsbitte var å transportere seg selv over hele kroppen min uten å hoppe *ler* Også Ayzo da, det jeg så av han var vel rompen hans når han forsvant ut på en side og jeg løpte som pokker over på andre siden. Har jeg sagt at jeg er god på 60 meteren?

Var det god nok oppsummering for dere? Også lurer jeg på hvorfor bikkjer rundt meg få trampoline effekt? *flirer*

Men jeg får vel holde meg til å oppsummere min mine egene bikkjer og ikke fra vinkelen som figurant 😉

Blaze sin første økt med rundering var vel mest for å se hvordan ståe var. Hun runderte sist oktober i fjor, og før det igjen var det i juli på sølen.

Jeg har jo, uten å helt tenke meg om, meldt Blaze på runderingstevne av alle ting. Men det er ikke før i juli. Kjenner akkurat nå at det frister mer enn lydighet nå når sesongen begynnte. Så vi tar en liten pause fra Elite lydigheten fram til 11.juli.  Jeg har jo aldri startet henne i A-rundering pga hennes bakslag, men nå gir jeg F i det og starter på gøy. Blaze syns jo rundering er kult samme hvilken vei det går *ler*

Første økten ble hun veldig fort sliten!! Begynnte nesten lure på om jeg har diktet opp både skigåing i vinter og sykkling den siste tiden. Men jeg tror det var hjernen hennes som prøvde huske hvordan dette var. Bla prøvde hun veldig hardt å holde kontakten med meg og ikke titte utover i terrenget som hun «normalt» har gjort før. Jeg har vel heller hatt problemer med at hun har løpt ut før jeg har fått sukk for meg :p  Kjørte løsbitt på henne og startet med 2 funn, Så begynnte jeg med tomt for å se ståa på bakslagene, og der var de enda. Så alt ved det normale *ler* Men hun dekker område baklengs. Ble ikke så ekstremt mange slag da hun virkelig brukte skallen for å huske hva dette her var igjen og hva som var reglene for gjøre/ikke gjøre. Men hun viste tydelig at det var deilig å løpe med lyng mellom potene istedet for lydighetsbane-gress 😉

Talli fikk sporet sitt imellom her. Andreas hadde lagt ett spor til oss på litt over 700 meter med vanskelighter på sti, klatret på trestamme, tatt spissvinkel i en bratt skrent o.l. Ett krevende spor! Oppsøket gikk strålende, men så gikk det også til høyre. Neste oppsøk må gå til venstre. Talli løste hele sporet kjempe fint, var ett par steder jeg fikk veiledning pga Talli ville gå på siden av en rot istedet for over (noe som er naturlig ettersom luften «faller» ned) Ellers gikk vist Talli veldig bra ifølge Andreas. Taklet spissvinkler og stier veldig bra. Var vel bare ett lite område hun «tullet» litt ved å kappe noen meter.  Kjekt å få noen med iblandt for å titte. Lett å se seg blind. Takk for ett kjempe fint spor Andreas!

Blaze sin andre økt ble det fokus på framdrift. Blaze har overhode ingen problemer med å rundere tomt, og rundere langt tomt, så det ble vel 400(?) før hun fikk fig to fig på slutten. Fokuset var på å få henne framover, største problemet er jo hennes lydighet. For mye roping fra meg så snur hun fort. Så her måtte det andre ting til. Jeg vet hun for det meste holder kontakten bakover imens hun løper så her var det bare til å løpe *ler* Så fort hun var kommet ut på 10 meter så var det bare til å begynne løpe framover og prøve komme på 30 meter før hun kom på 50 meter og dermed få henne til å ta opp kontaken igjen og bryte framover siden jeg alt var så langt framme. Stakkars Hilde og Andreas måtte værsågod henne på og samtidig gi tilbakemelding på hva som skjedde der ute med Blaze. Hvem trenger treningsstudio?!

Det hadde effekt og noen ganger glemte hun seg igjen og slo bakover. Men er ikke mye som stopper henne fra å bli sendt på nytt. Neida, det spiller ingen rolle. Tar det gjerne på nytt hun. Ulydig er hun også og drar ut uten meg *ler* Det ble jo endel belønning på midtlinjen ettersom det var det å bryte framover som var fokus. Hun ble belønnet med en rosa gris som sier «nøff-nøff». Tror Andreas ble litt oppgitt over meg når  Blaze løpte rundt å gryntet med leken sin. *flirer*

Avsluttet med to funn. Kjempe gøy det også syns Blaze. Hun hadde ikke store problemer med utholdenheten denne gangen, hun kunne nok tatt noen 100 meter til. Men at det var varmt for alle bikkjene i dag det var helt tydelig på de lange tungene og alle benyttet enhver anledning til å kjøle seg ned om de fikk pause. Men flinke hunder jobbet når de skulle jobbe, tiltross for omtrent vindstille skog og over 20 grader!

Nå håper jeg at vi får noen økter til, så får jeg se om jeg melder henne på ett stevne i slutten av mai også. Håper jeg får 1-2 runderinsøkter i uken framover med henne.

Tusen takk for en super herlig dag!!

Fine pappa-Bocca

Frister ikke noe mindre å bruke Ayzo på Ikke 😉

Kloke Blaze

Gærne-Maia Talli

Og den feilfargete Kelpien: Amy *ler*

4 kommentarer om “Vi har det godt.

  1. Yepp, kan bare fastslå – dere er ikke bare smågærne men stor-gærne! Det var varmt i skogen igår! *dekke over misunnelsen best jeg kan, for det hørtes ut som en fantastisk deilig dag* Og Ayzo og Ikke.. det ville bli et særdeles fristende kull ja!

  2. Ja vi har det herlig;);) For en herlig dag i skogen, synes vi er effektive også jeg……haha
    Vet ikke helt om den oppsumeringen til Amy, Ayzo og Bocca var helt som vi hadde tenkt da….haha Men den er jo mye bedre enn den vi har skrevet;););)
    Ayzo er fin han å helt sikker klar til jobb;););)
    Kos deg på jobb så sees vi på mandag igjen;)

  3. Gærne nei? Syns det hørtes digg ut jeg! 😀 Men jeg er litt usikker på om det er Blaze som savner skogen mest, jeg har en mistanke om at det kanskje er Jeanette som er lei elite-LP 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s