Talli sitt første cert i spor!

Får begynne med å takke Særpingene med nok ett knall bra stevne, alltid en fryd å komme til dere 😀

Og alle deltagere og co som skaper en veldig fin stemmning. Deilig å være i gang igjen etter nesten 1 år ute av drift. Har virkelig savnet det meste merker jeg.

Så stevnet.

Oppsøk: 7 Bakspor. Som jeg lager… Jeg vet hun trenger tid til å sjekke, men inni hodet mitt så skulle det sporet gå til høyre. Terrenget sa jo det!! Og jeg var alt for snar med å følge på. Men man lærer så lenge man lever.

Spor: 10 Talli gikk jevnt og trutt, men en fantastisk intensitet, flott i bakken med nesen (unntagen i noe veldig høylyng) ikke noe sportap og plukket pinner på rad og rekke. Og jeg greide holde konsentrasjonen. Ikke ett eneste sportap. Og til min store forbauselse kom vi inn i god tid. Vi som har slitt med at hun går for sakte. Men jeg føler fortsatt ikke at jeg gikk no fort, men uten sportap så går det unna!

Så var det inn å kjøre lydighet. Og herregud Talli var høy. Eller hun var det ikke under fvf, da var hun mer opptatt av å holde kontroll mot skogen og følge med de folkene som forsvant innover der for å fikse feltet. Men det var vist ikke så himmla dårlig som det føltes 😉 Så bare bygget hun på og bygget hun på. Hun ble faktisk mer og mer intens for hver øvelse vi skulle gjøre 😮 Så når stige kom så skrek jeg vel FOOOOT for at hun ikke skulle stikke avgårde å bruke stigen som AG-hinder. Karakterene var som følger:

FVF: 9 -langt framme.

Innkalling: 8,5 urolig, kryper litt (dette MÅ jeg huske å ta tak i. Ellers kom hun som lynet selv og gjor momentene. Skjev innkomst)

Fremmadsending: 8,5 stopper (hun stopper første strekket og titter til skogs etter de som skal legge felt igjen, men kommer igang igjen uten ko)

Kryp: 9,5 (vet ikke hva jeg ble trukket 0,5 for)

Hals: 10 😀

Hopp over hinder: 10 (dommer fikk ikke med seg den ultrahøye tonen som hun hylte i det hun hoppet *flirer*)

Apportering metall: 9,5

Apportering tung: 8 opptak og innkomst (opptaket hennes var helt rent her, så nesten så jeg lurer på om den skulle stått på øvelsen over. For på metallen støter hun så den kastes i været og fanger den i luften *lol* Men hun gjor ikke det med tungen. Innkomsten så var hun så opptatt av å løpe inn at hun holdt på å sitte seg hos dommer når hun så meg og galopperte bort å satt seg hos meg *rare-rare hunden*

Stige: 8 (ingen kommentar av dommer, men hun fikk med seg alle trinnene når jeg ropte inn i øret hennes FOOOOT, men skulle jeg holdt følge med henne over så måtte jeg satset på en 60 meter på 9 blank.. Kan det kalles «Flying finish» på lydigheten :p

Sååååå kom mareritt øvelsen min. Talli var rimelig høyt oppe og jeg begynnte se stopper, bytting og bare løping i vild forening i særp-feltet. La en slagplan før jeg gikk inn. Nå skulle jeg gjøre som jeg har gjort siste tiden. Jeg har henne i line fram til linjen, lar henne bruke nesen til jeg kommer fram til dit jeg vil sende henne. Stå i ro noen sekunder til jeg ser nesen vibrer og fokus er utover. Og jaggu skal jeg si at enten hadde vi jævlig flaks ellers har det vi har gjort funke som fy! 4 gjenstander var inne på 2,5 minutt. Tygg på den siste gjenstanden, men rask med å finne luktbilde, følger opp og full fart inn igjen. Jeg må helt ærlig si at jeg drit i hele tyggen og avlevering bare hun gjør det. 9 fikk vi i feltet.

Og da var det hele over før jeg hadde fått sukk for meg. Andreas gikk å fablet om poengsummer vi hadde, men helt ærlig så ville jeg verken tenke på hva vi kanskje kunne oppnå *lol*

Til min store forundring så sto meg og Hilde igjen nå de 5 andre hadde fått sine skjema. Og jeg må si jeg fikk en liten tåre i øyekroken når jeg fikk høre poensummen og at det ble Cert. Det er bare en utrolig herlig følese å oppnå det man har hatt som mål fra bikkjen ble født. Husker det samme med det førte Certet til Blaze. Jeg kan ikke annet å si enn at det ER en fantastisk følese.

591 poeng ble det!

271 poeng på lydigheten.

320 poeng på spesialen.

Grattis Hilde og Ayzo med Cert nr.2 og 1.plass med 591,5 poeng.

Alle alle andre som fikk godkjent resultat på stevne.

Og enda bedre følese når det ikke er ett billig Cert heller, og bikkjen har gjort en fantastisk jobb etter 11 mnd uten å starte pga valpekull, flytting osv. Det eneste jeg var sikker på for dagen var faktisk at hun begynner få en veldig bra lydighet etter vinteren. Resten var ikke trening, men all ære til bikkjen som står på. Det er terroristen min det! 

Talli og Ayzo m/førere

17 kommentarer om “Talli sitt første cert i spor!

  1. Det var jo en riktig hjerte-i-halsen beskrivelse av øvelsene (og litt smil også da – så det med supersoniske hvin må man jo bare flire av..) – høy kelpie som jobber som en liten gudinne.. Gratulerer en masse masse en gang til, og for noen poengsummer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s