Skvise inn noen treninger, og å puste..

Jobber kveld denne uken så da har jeg egentlig bare 3-4 timer å gjøre alt jeg egentlig må fra jeg står opp til jeg går ut døren. Jeg kunne jo selvsagt droppet søvn, men noe sier meg at jeg ikke helt er en god trener da 😉

Mandag ble det en sykkeltur på jentene, planen var å sykkle til Trandum igjennom skauen, men det ble bråstopp når jeg kom til ett gjørme/svømmebassen/ishav midt på veien som var 10 meter langt. Kunne sikkert prøvd å  komme meg over, men noe sier meg at det var is under og det hadde sikkert vært fint å velte med sykkelen. :p Så den sykkelturen ble vel bare 3-4 km.

Tirsdag regnet det som pokker, så da ble det handle dag av bikkjemat og menneskemat. På veien tilbake fant jeg ut at jeg hadde en time til overs. Så da ble det inn ved støtten å legge ett felt på 50×20. La ut 4 gjenstander og gikk tilbake til patrulje i feltet. Det gikk veldig bra de 2 første. På tredje gjenstand så slo hun på den fjerde på vei inn. Sender henne ut og hun plukker da nr.4 som hun slo på sist. Etter dette så fantes ikke den som var den «opprinnelige nr.3» Den var faktisk borte, hilsen Talli… Dette har jeg sett tidligere også om hun har byttet gjenstand på vei inn. Den hun spytter ut den er hun faktisk helt ferdig med ettersom den er funnet og transportert.

Kjente egentlig at jeg ble litt irritert da og måtte jobbe hardt med meg selv. La henne ned og pustet ett minutt eller to. Så gikk vi en patrulje ut til gjenstanden igjen, lokaliserte  og gikk inn til linjen igjen. Og Talli løper og prøver plukke ned nærmeste merkebånd… Sa jeg noe om å puste? Igjen? Prøvde på nytt å sende og da kom stoppen..

Så tok vi en patrulje og jeg fant ut at det beste må jo være å rett og slett insistere på at det er den som faktisk skal hentes!!!!! Og jagu kom den inn da når jeg sendte. *puh*

Onsdag våknet jeg av lavtflyvene helikopter og det ble sykkeltur igjen. 5-6 km denne gangen. Planen var en runde, men den ble amputert av krigføring og gass i område *ler* (militærøvelse)

Og i dag så kjente jeg krampa tok meg igjen siden vi skal starte på lørdag. Kjenner at vi ikke er helt klar for det :p

Startet med å legge ett spor på rundt 3-400 meter før frokost. Så var det ut med begge bikkjene etterpå for å lufte de og tråkke felt. Tråkket ett felt på 50×40 og la ut 6 gjenstander. Talli kunne nok skimte at jeg var ute i feltet når hun gikk opp på bakbena der hun var stallet opp, så det ble pittelitt påvirkning. Valgte å kjøre ett normalt felt i dag, men sørget for at nesen var utover og vibrerte før jeg tok av henne linen og sendte henne ut. 4 gjenstander kom fort inn uten noe tull 😀

De to siste tok jeg patrulje på og belønnet henne for å følge opp luktbilde og finne.

Så ble det en liten sving til for å få sporet til å bli 2,5 time og hjem med Blaze og hente sporline. Oppsøket gikk veldig bra, første delen av sporet gikk bra. Men etter første pinnen var det bare 5 meter til jeg hadde krysset en meget trafikert sti som omtrent alle hundefolk i område bruker. Da koblet hun litt ut og fant ikke sporet sitt igjen. Virket som hun gav opp ganske fort. Så jeg la henne ned og begynnte på nytt der, da skrudde hun seg på igjen og fant sporet. Resten av sporet var upåklagelig. Men dette med kryssing og å gå på veier er tydeligvis noe hun ikke kan godt nok. Så det må vi jobbe med framover, men kanskje ikke for mye i morgen dagen før stevne. Noen ganger virker det som hun tar det kjempe enkelt og det er ikke noe problem, andre ganger kobler hun helt ut. Mener jeg skravlet om noe slikt i fjor også.

Men varmt syns Talli det var når det gikk så slag i slag i dag. Vi holdt vel på i ett i nesten 1,5 time og tungen hennes ble ganske lang og hun «ser» varm ut. Så nå blir det vel litt slikt varmeregime framover. 😉

Blaze stakkars får vel egentlig bare trim. Men det er også pga øyet hennes. Etter en dag uten salve og smertestillende så kniper hun på øyet igjen 😦 Så nå er det bestilt ny time til henne hos veterinær i morgen. Håper virkelig ikke det er en stafylokokk infeksjon, det var jo det som tok knekken på nervene i det øyet når hun var rett over året.. Da var det også salve på salve og etter bare noen dager av så var det infeksjon igjen. Spørs om det ikke blir litt dyrking for å finne ut hva det er. Håper ikke såret har blitt større. Heldigvis så får hun diclofenac dryppet lokalt, men den ser ut til å ta den værste kneiken iallefall.

Da var det nok for i dag. Håper dere andre koser dere i solan 🙂

6 kommentarer om “Skvise inn noen treninger, og å puste..

  1. Lykke til på stevne i helgen 🙂 Jeg og Ivy krysser alle labber og fingre for at det skal bli en bra start på sesongen for dere. Og god bedring til Blaze.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s