Det var for tidlig altså

Men jeg gjor nå det alikavel. Stilte klokken på 8 i går kveld for at jeg skulle ut å legge ett langt jordespor før jeg skulle på trening, før frokost, ja før det meste 

Sporet ble nesten 2 km og inluderte ett par rådyr og en rev pluss 9 pinner.

Etter nesten 2 timer, frokost og litt maling av fargeprøver så kastet jeg sporlinen på skulderen og tusslet bort. Oppsøket var på 100 meter, veldig pent rett fram, men noen glemte nesen sin og var mer opptatt av å gå rett linje  Men hun gikk veldig rett og fint da!! Heldigvis skrudde hun på nesen når hun hadde passert sporet med 10 meter.

Sporet gikk veldig bra, hun jobber med fin intensitet, med fokus nedover og ikke framover. Desverre så går jo det litt sakte selv om hun er nøye… Hun hadde ett par utstikkere etter der rådyr og rev hadde vært, men bare sjekket før hun fortsatte. Vi gikk faktisk også spor med vann til leggen. Jeg vadet over ett stor dam som var midt utpå jordet og hun har vist drevet med vannsøk før hun *ler*

Siste 100 meterene sleit hun. Da begynnte hun som i går når jeg trodde hun hadde mistet sporet. Hun klarer ikke konsentrere seg om kjernen av sporet. Hun prøvde og prøvde, men falt ut igjen hele tiden. Men hun skal virkelig ha for innsatsen! Bra jobbet Talli!! Jeg la henne ned ett par ganger de siste 100 meterene, rett og slett for at hun skulle få samle seg og renske nesen. Men det er helt klart at den sporatferden som kommer fram der (og den i går) er når hun blir sliten inni det lille hodet sitt 

Veldig vanskelig for meg å hjelpe henne også da sporatferden hennes gjør meg usikker, så blir hun usikker også går det bare rundt og rundt. Men jeg er utrolig fornøyd over hvor hardt hun prøver. Litt mer sporkondis så går det der uproblematisk 

Vi kom i mål med 7 av de 9 pinnene, og de plukket hun helt selv på veien. En vet jeg forsvant i en spissvinkel hvor også rådyrene hadde lekt seg, og den andre var vel nr.2 i starten.

Brukte mye tid på å belønne pinnene og Talli tok «premier» badet ute på jordet i en av de store dammene der. Deilig og avkjølende syns hun etter 2 lange km.

"The Kelpie is a treacherous water devil who lurks in lakes and rivers."

Så var det avgårde til Klubben hvor Blaze fikk en økt LP. Litt høyt i stress i dag. Muligens pga mange dager hvile pga øyet? Og hun begynnte etter en liten stund knipe på øyet igjen så da pakket jeg henne i bilen.

Jeg klarte fikse figuranter til fremadsending. Tusen takk for at dere stiller opp!! Så Talli fikk en super kort fvf, innkalling og fremmadsending. Første sendingen var faktisk så perfekt som den skulle være, men belønne gjor jeg ikke det…  Litt dumt, men samtidig så prøvde hun tyvstarte på innkallings signalet fra kommandant. Så vi fikk pirket på det. De neste sendingen ble litt skjeve, men ellers syns jeg det så bra ut og er fornøyd. Så fikk hun en tung og en metall apportering.

Så var det avgårde til støtten for å se om jeg kunne lage ett 50×50 felt til Talli. Tok med meg Blaze alene og vi fant både felt og fikk tråkket det. Blaze løpte rundt som den røde orkan og prøvde slå meg ihel med store pinner 

Jeg la ut 7 gjenstander til Talli, for nå var planen å faktisk kjøre ett vanlig felt etter endel økter med «den store planen».

Hentet henne og gjor som normalt, satte henne igjen, veivet litt med armene og snakket med meg selv om hvor hjørnene var. Jeg har også endret hvordan jeg sender henne ut imens jeg har holdt på med «patrulje» feltet vårt, så nå sender jeg henne på samme måte som jeg har gjort på runderingen.

Og 4 gjensander ble plukket inn fort, uten at hun begynnte å stresse, uten at du nesten så øynen poppe ut av skallen på henne *lykke* Jeg belønnet alle gjenstandene med ballen hennes, men var konsekvent på at hun måtte sitte litt avslappet i ro etterpå før jeg sendte henne ut igjen. Ingen stopper, ingen nøling, ikke noe inn-og-ut løping. 

Etter de 4 gjenstandene var plukket inn og siste belønnet litt ekstra, så tok vi «patrulje» på de 3 siste gjenstandene. Men jeg tok henne ikke inn igjen og sendte henne. Hun fikk følge på hele veien fram med ros for arbeide fram, plukke gjenstanden og bli belønnet. Er det lov å håpe at vi er på rett spor i feltet vårt nå? 

Kan vel kalle det for en effektiv, produktiv og bra dag vel?

Planen nå i feltet må være å gå helt tilbake dit vi startet igjen en eller to ganger, ta ett normalt felt igjen også en tur tilbake til patrulje før start på lørdag tror jeg. Også tror jeg nok det blir noen korte spor, nå har hun hatt to lange spor som har «tømt» henne så nå får jeg fylle på litt. Selv om jeg tror det påfylle er mer for min del enn hennes 

Avslutter med en film av Balrog sine 2 første spor som ble filmet. Kjempe bra, og noe mer naturlig glede/belønning enn når Balrog plukker sin første pinne skal man lete lenge etter 

De kjører spontanspor så første sporet hans driver han å finner ut av hva som egentlig skal gjøres, men det var tydeligvis trillet ned en polett ganske fort når man ser spor nr.2.

2 kommentarer om “Det var for tidlig altså

  1. Det høres ut som en super dag, tror ikke du angrer på at du stod opp så tidlig! Vi er imponert av Talli som jobber så bra i sporet og i feltet på samme dag!
    Også blir vi stolt og glad over rosen! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s