Til skogs

Fortsatt mindre bra i form, men heldigvis ingen feber. Men forferdelig tett i pappen (men det er jo ikke noe nytt for mange 😉 )

Avgårde og møtte Hilde og Heidi for ordentlig spor trening. Etter litt medisinering fra Hilde så begynnte jeg bli fit for fight og klar til å bevege meg litt fortere enn subbing med bena :p

Talli fikk ett oppsøk som jeg la selv på 50 meter som gikk til høyre. Hun hadde først noen meninger om hvilken rettning sporoppsøket gikk (sterke sidevind med sporet i nesen), men etter en liten stopp og litt hjelp med noen skritt i riktig rettning så gikk det i Talli fart rett utover og jeg måtte bare sette fart i legemet om ikke jeg hadde tenkt å få strammet linen (stramline på Talli i oppsøk = velger ikke vei, men gå konsekvent til høyre.) Klarte henge med utover, hun fulgte baksporet ett sted mellom 5-10 meter før hun snudde selv og valgte rett vei 🙂 Det var ikke mer enn 50 meter spor etter det oppsøket og sluttpinne. En ganske happy hund som løpte rundt med pinne og ball i alle rettninger.

Så byttet vi sted og dro til ett område for litt lengre spor. Talli fikk rundt 1 km ukjent med 40 meter oppsøk. Oppsøket gikk til venstre, rett ut og sjekket baksporet 5-10 meter, snur og velger rett vei. Fram til 4 pinne gikk sporet knall bra, jobbet som bare det. Ved 4 pinnen fulgte hun en vei, vinklet av lengre oppe og gikk inn i hogstfelt og fant pinnen. Så fortsatte vi videre og kom til en vei igjen, enten gikk vi av sporet før vi kom til den veien eller så mistet vi det på den veien. Uansett så dukket det opp folk både fra den ene og den andre rettningen, både på «hoved»tur veien, små turstier o.l. Talli jobbet og jobbet, søkte, brydde seg ikke om folk som sa hei til henne en gang (noe som er høyst uvanlig for henne) men etter en god stund (tok ikke tiden, men tror det var forholdsvis lenge) så selte jeg av henne. Skal tro dyret ble snurt da! Har faktisk aldri opplevd å få kjeft av Talli jeg (Blaze har kjeftet mange ganger). Hun begynnte bjeffe på meg, røsket tar i sporlinen og sporselen, bjeffet og hoppet rundt meg. *ler* Surret rundt litt til og orienterte meg, så gikk vi dit jeg trooor veien var. Jamen fikk jeg rett og kjente igjen sluttsløyfen til Hilde. Selte på Talli igjen og tok ett «oppsøk» mot dit jeg trodde naturlig Hilde ville kommet inn utifra sløyfens plassering. Fant sporet uten noe problem og sluttpinnen. Så sporet fikk en fin avsluttning 🙂

Om det var pga tråkk, sporkondis eller usikkerhet på sti som gjor at sporet ikke ble funnet igjen, det vites ikke. Men jeg filosoferer ikke noe mer over det på dette tidspunktet ettersom hun jobbet som hun gjor. Så får vi heller se om noe slikt skjer igjen i så opptråkket terreng 🙂

En liten fellesdekk og en tur over stigen, så kjente jeg at dette virkelig var nok for en dag. Og veien hjem var laaaang med tett skalle igjen.

Så nå er jeg medisineres igjen og planlegger finne sengen tidlig. Takk for treningen i dag.

Avslutte med noen eldre bilder av gærne-maia ❤

Talli inviterer til lek

Evt slik ser man ut når man leker *ler*

En kommentar om “Til skogs

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s