Skogsabstinens

Abstinens er de karakteristiske tegn og symptomer som oppstår når et stoff som forårsaker fysiske avhengighet blir brukt over lengre tid for deretter brått å bli sepronert eller få redusert dosering.

Jeg har rett og slett hatt redusert dosering alt for lenge 

Skulle bare en tur i skogen, tok med meg ett 3 små leker i lommen (vet jo aldri hva man finner på) og tråkker ut i skogen her. Snøen er kram og råtten  og tung å gå i. Da bare kjente jeg at dette var dagen, dette var dagen å bruke all energien sin på å begynne lage ett felt her hjemme. Som sagt så gjort!! 20 min brukte jeg på å tråkke ett felt på 60 x ca 8 meter, det var jævlig tungt siden snøen gikk sånn ca til knærene. Jentene hjalp godt til så vi hadde fine spor på kryss og tvers 

Talli fikk begynne med vår nye stategi eller er det taktikk? Litt begrep usikkerhet her..

En strategi er en plan av handlinger med hensikt å nå et spesifikt mål. Strategi handler mer om hva som skal gjøres enn om hvordan noe skal gjøre. Ordet kommer fra gresk «strategia» som har betydningen «generalkunst», eller «hærføring». I dag brukes begrepet om langsiktig planlegging generelt, særlig når det er snakk om planer for å oppnå bestemte mål, og det skiller seg dermed fra begrepet taktikk. Beskrivelsen strateg blir gjerne brukt om en person som har utført hensiktsmessige handlinger og valg for å nå et mål.

Taktikk kommer fra gresk «taktike» og er opprinnelig militært vokabular i betydningen «å organisere og lede tropper». Militær taktikk er en egen lære og fagområde. I senere tid nyttes begrepet for å legge en plan for hvordan nå et bestemt mål. En taktikker er en person som utøver taktikk.

Taktikk nyttes som begrep innen de områder som krever en planmessig fremgangsmåte for å nå et mål.

Anyhow, planen (vi sier det istedet for taktikk eller strategi ) er å roe ned litt dette felt greiene. Mye av tullet, stoppene o.l. tror jeg er rett og slett pga hun løper fra hjernen på grunnlinjen. Ved å hive på påvirkninger, hjelp (må jo ha det når hjerne ligger igjen  ) så koker det jo bare enda mer. Det hun fikk gjøre i dag var at vi stilte oss opp til felt og hun fikk gå utover i bånd sammen med meg for å ta gjenstanden på overvær. Faktisk slo hun på nesen med en gang, og fikk med seg første gjenstand som var 3 meter fra grunnlinjen. Hun fikk følge på 3-4 meter til hun var rundt 1 meter fra. Fikk rolig ros for å følge opp, stoppet henne en meter fra, klappet henne og roste mer imens hun sto å markerte og tok henne inn til grunnlinjen. Fra grunnlinjen fikk hun søke ut på vanlig måte, plukke gjenstand, inn til meg, avlevere også belønne med lek. Så gjor vi det samme med de to neste gjenstandene. Den tredje gjenstanden hadde hun en liten pause på 1 sek hvor hun snudde seg og søkte kontak for hun fortsatte uteover. Veldig bra at hun løste seg ut selv der!  Etter dette så falt jeg ikke for fristelsen å ta det flere ganger med henne, terrenget (snøen) var tung og hun gjor det som var planen!

Blaze fikk ta ett vanlig felt med de samme 3 gjenstandene imens Talli var stalletopp og fikk se på henne jobbe.

Og brått så var det mørkt ute.

Men så utrolig deilig det var å gjøre noe som lignet på en skogsøvelse 

Sommer....

4 kommentarer om “Skogsabstinens

  1. Ække bare bare med sånne abstinenser! Det verste er at selv meg som er helt noob begynner å kjenne det liksom, ikke rart sånne innbarka gærninger får helt hetta og leter etter våren under en halvmeter snø.

  2. Siri teller ikke, hun er jo hjerneskadd 😛

    Blir spennende å se om taktikken/strategien din virker da! Lurt å skru på hjernen.. Og nesa 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s