Treningsuke dag 1

Nå kjenner jeg at treningslysten virkelig er tilbakevendene og at jeg faktisk klarer konsentrere meg. Ikke minst ha en mål og en mening.

Blaze er etteranmeldt til Elite i Grenland Hk 27.mars, så vi har litt dårlig tid. Det gir jo litt motivasjon til ett konkurranse menneske. *ler* Det eneste som ikke var med i beregningen er at det er innestevne. Jeg er ikke så glad i innedørs stevne selv, ikke får jeg varmet opp rett, ikke får jeg surret i fred før jeg skal inn osv. Men vi får ta det som det kommer. 🙂

Neste gang vi starter LP blir ikke før i mai, så vi får vel kalle dette stevne for ett status stevne *flirer*

Treningen i dag:

Møtte Carina og Tone for trening. Tusen takk for hjelpen og treningen!

Blaze og Talli gikk ligge på ett teppe løs og titte på alle som trente i dag. God konsentrasjons trening, og jeg syns de er litt mer reel sliten i hode når de får gjøre det. Krever litt mer konsentrasjon fra deres side, og jeg syns det har god effekt på motivasjonen deres. Begge ligger å følger med, men ser avslappet ut i kroppen etter en liten stund.

Blaze kjørte jeg igjennom meste parten av Elite i dag. Fvf var av en eller annen grunn veldig-veldig dårlig. Midt inni så ble hun ordentlig usikker, begynte henge og tok en stå u.marsj bla?? Vet ikke helt hva som skjedde der, men valgte å ikke surre noe med det. Videre til Z’en. Den tror jeg var ganske bra, fortsatt litt treg sitt, men det kan jeg leve med. Innkallingen tok jeg bare rett inn da hun sist trening valgte å ta momentene selv på høyde med kjeglene *ler* (hun er flink til å tenke og planlegge øvelser selv den hunden.)

Så ble det ruta som gikk veldig bra i dag syns jeg!! Litt treg ut til markør, men det er bedre det enn at hun ikke har gått ut overhode 😉 Skal ta en runde å belønne litt der i morgen. Snudde så rett venstre (med ruten på høyre siden som jeg hadde belønnet i) og dirrigering. markøren sto da ca 5 meter fra ruten. Prøvde løpe til ruten, klarte stoppe henne og få henne til kjeglen uten noe tull, og videre til venstre apport. Dirrigeringen i seg selv går veldig bra! Neseprøven gikk helt uproblematisk, men jeg har begynnt å få noe små mumling imens hun venter på utsending 😉

Sist ble det avstand. Fikk vel en dk om jeg husker rett, ellers ok. I morgen må jeg huske å få ut ett hinder så jeg får trent hopp apporten også. Men stortsett syns jeg hun begynner bli mer og mer sikkert. I snitt syns jeg det nå oftere blir riktig i øvelsene, uten for mye usikkerhet og veiledning fra meg. Få bort den lille usikkerheten nå så går hun som en klokke. Når hun kan øvelsen så skal det ganske mye til for hun gjør feil, tar bare litt tid å komme dit 😉

Talli fikk også en fin gjennomgang. Usikker på hvordan fvf egentlig så ut, men den føltes bra. Litt småpendling, men syns liksom hun var bra med uten for mye buer og virket lett og fin å gå med. Akkurat som hun koste seg der hun gikk. Og det syns jeg er viktigere enn å pirke på pendling!!

Innkallingen klager jeg overhode ikke på! Fremadsendingen var litt kort bane på, og litt vanskelig å gå rett mot Blaze og Cane som lå å ventet så da buet hun litt. Men hun skal ha for forsøket, taktskifte, ok rettning unntagen den buen mot Blaze og Cane mm. Så fornøyd. Carina og 2ne sto fig.

Glemte tungapporten så det ble treapport og lp metall i dag på henne. Ikke noe å utsette, litt klirring i munnen på metallen. Men det er ikke noe jeg kommer noen gang til å pirke på så lenge hun kommer i bra tempo og bra intensitet.

Avsluttet med kryp og hals. Krypen har hun roet seg litt på nå så jeg skal ha noen runder til med ett steg, godbit ved siden, ett steg, godbit ved siden osv bare for å dempe draget hun har framover. Tror hun var lav og fin, fikk ikke helt med meg kommentaren der?

Halsen må jeg skjerpe meg og bruke det vi har funnet ut. Hun er veldig kontaksøkenede og egentlig litt i sosial»lek» i dette momentet og vil ha øyekontakt med meg for å halse ordentlig. Egentlig vil hun utfordres *rare omvendte hunden* for å sitte rolig, ellers hopper hun framover for å finne blikket mitt. Fin intens hals så det er bare litt «shame on me» og jeg må huske det siste med blikk kontakten fra start.

Etter trening ble det tur med alle hundene. Nå ligger jentene mine veldig fornøyde i sofaen. Dette syns de var deilig etter 2 dager uten noen aktivitet. Og jeg syns også det er deilig å kjenne at våren er der ute, selv om det er hvitt enda.

Tone filmet oss litt i dag også, får se om den filmen dukker opp etterhver og om jeg faktisk har opplevd det samme som jeg konkluderer med her i bloggen 😉

 

3 kommentarer om “Treningsuke dag 1

  1. hehe.. Det kommer video etterhvert, det tar bare litt tid med moviemaker, den henger seg stadig opp i bagateller 😛

    Ellers, takk for en fin dag, med både trening og tur! Jentene her er fornøyde også 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s