Å planlegge kull

LOTR II kullet begynner bli 7 mnd, og med hormoener der etter. Gutta ser ut til å ha oppdaget damer i verden. Men jevnt over ser det ut som de alle har fått en bra konsentrasjon for alderen, meget treningsvillige, bra i miljø o.l. Alle unghunder har selvsagt «noe» på sin vei, og det har selvsagt de her det også. Men det virker ikke være noen store problemer 🙂

Da gjør man jo seg noen tanker videre alt nå. I fremtiden så tenker jeg ta noe fra Australia, og den prosessen er alt i gang. Så nå er det bare å vente på evt HD resultat. Men ikke noe hast for planen er ikke å bruke det før neste generasjon igjen. Så det haster ikke med å ta inn noe slikt.

Men så lenge den planen er der så vil jeg gjerne prøve linjeavle på noe «gammelt og godt» som fins bak Talli & Ikke. Men samtidig vil jeg ikke ha noen høy innavlsgrad av den grunn.

Hannhund til Talli sitt neste kull er bestemt, men jeg har en god reserve (som egentlig er tanken til Ikke) om det skulle vise seg at jeg får problemer med å komme meg til den planlagte hannhunden. Det er jo så at ikke alle bor innen for kjøre avstand så om jeg ikke får fri fra jobb eller noen andre til å reise, så har jeg ett bra alternativ 🙂

Realiteten er jo at jobb, fly o.l. ikke alltid passer inn med når tispen løper. Så rart :p

IKKE har jeg også gjort med noen tanker om. Det fins to hannhund alternativ for øyeblikket. To hannhunder som er veldig ulik av type, men som er 50% nytt og det «gamle gode» er det samme. Begge hannhund eieren er faktisk pratet med også *flirer*

Jeg har tro på å gjøre det på denne måten. Holde innavlsgraden lav en generasjon, men samtidig bruke det man vet har gitt fine og stabile avkom, gjerne i flere ledd. Også heller bruke noe helt «nytt». Mulighetene etter det er jo mye bedre når det kommer til igjen å kunne bruke det «gode gamle». Det blir jo egentlig en evig sirkel med å finne det man mener er bra også finne nytt.

Men jeg ser at det ikke er noe enkelt å finne noe nytt i Australia e.l. Jo mer jeg titter der og finner stamtavler bakover flere ledd feks via Meringa sin database  (Du gjør en fantastisk jobb der Maria!!) Så ser man jo at det har vært en ekstrem matador avl i Australia. Enkelte hunder klarer man nesten ikke å unngå i en eneste stamtavle feks: Butterbone Keep It Dark. Så man skal være forsiktig der også med å «tro» at man har en evig kilde av nytt blod der, for den ser faktisk ut til å kunne tømmes…

Så det er vel en grunn til at jeg funderer, tenker og har (nesten) parret ufødte valper med andre planlagte ufødte valper *ler*

Det var litt skriblerier om avl for i dag. :p

Emmett skal få lov til å pryde dagens blogg. Bildene er tatt av Bjørg Eva.

Emmett trener apportering

Fin utgansstilling!

Emmett skal på utstilling neste helg, men det er vist ikke så legg å holde bena på bakken. På bildet prøver Bjørg Eva å gå med han.

En pittelitt mer samlet utgave av Emmett. *ler*

3 kommentarer om “Å planlegge kull

  1. Haha, det er så morsomt at du planlegger ikke fødte hunder til parring 😛 Ellers syns jeg tenkingen din er meget klok. Og Emmet er super flink til å hoppe fint!

  2. Jeg liker så godt når du forteller dine tanker om fremtidige avlsplaner med begrunnelser og refleksjoner – svært interessant og lærerikt! (Og så deilig å se at også Emmett kan være litt «svevende»!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s