Hvordan si «forbanna dritt bikkje» uten å bli følesemessig involvert?

Kommer tilbake til den tittelen 😉

Etter å fått handlet meg litt mat på Jessheim så stakk jeg innom Trandum og trente en times tid med jentene.

Begynnte med Talli som jeg satt opp en skrå fremadsending til og var flink å målte opp med litt kjegler også. Begynnte med fvf hvor hun igjen er litt langt framme, men jeg tror noe av grunnen er lite trening og veldig heit hund. Tok en strak innkalling med henne igjennom fremadsendingen for å gi henne litt rettnings hjelp til fremadsendingen. Det er lenge siden vi har brytt mønsteret på banene der og med lite trening så følte jeg det var riktig å gi henne en liten hjelp med hvor hun skulle. Selve fremmadsendingen hennes begynner bli veldig bra, galopp fram til gruppen og over i passgang. Skled litt ut av rettning iblandt, men tok seg selv i det og rettet seg *flink jente*. Det vi trenger å jobbe mest med der er transporten, hun har litt vel fokus framover og fvf blir litt relativ plassering på 😉

Trente også en apportering og noen krypstarter. Krypstartene har jo en tendens til å være litt for eksplosiv iblandt :p

Så var det Blaze. Etter ett år med å vri skallen på å få henne ut til den jævla kjeglen så tok jeg en avgjørelse for noen mnd siden faktisk. Problemet er bare at både min og dyret sin sinntilstand må være korrekt. Begynnte med en fvf hvor hun var meget heit, noe som passet bra. Fortsatte med å gjøre henne enda heitere og kjøre stresset hennes på maks. Tok ett par innkallinger også gikk vi til apport dirrigering. Hun fikk se meg legge ut apportene også skulle hun ut til kjeglen. Da var hun låst igjen……og her gikk jeg da inn for min plan. (bare legge til at dirrigering og rutesending er ikke problematisk, det er det å komme seg ut til markøren).

Jeg får ikke i detaljer på hva jeg gjør videre her (nei hunden blir ikke misshandlet eller tatt i fysisk). Men det går inn på å stille maks krav, maks belønning og jeg skal klare fortelle henne «DU ER EN FORBANNA DRITT BIKKJE SOM LÅSER DEG PÅ DEN F******E KJEGLEN. OM IKKE DU FIKSER DETTE NÅ, FOR JEG VET DU KAN DET, SÅ KOMMER DU ALDRI MER FÅ LOV TIL Å TRENE EN DAG MER I DITT LIV. OG DET ER SLUTT IMELLOM OSS!!». Og gjør da dette uten å  følesemessig engasjere deg *ler*, på akkurat riktig kalkulert tidpunkt og bli oppriktig glad & MAKS belønning så det nesten vipper over når den faktisk gjør det. Og da uten å ta med deg noe «sinne» i belønningen eller neste runde. Blanke ark for hver runde.

Trenger jeg si hvorfor det har tatt noen mnd å finne den rette dagen *ler* Jeg har gjort det samme i rundering med henne når hun begynnte låse seg og ble helt borte i natten. Jeg så jo også tendensene i gjeting og utifra mannen som kan gjete så er den hennes konsentrasjon/eye som gjør at det hjulene begynner gå feil vei inni hodet hennes og ting snurrer ikke som det skal. Hun må ha litt hjelp for å komme seg ut av den «transen». Desverre så er det ikke så lett å trenge inn i den komatøse tilstanden hun ser ut til å havne i.

Jeg kommer ikke til å gå i detaljer her i bloggen eller på mail hva jeg egentlig gjør. Er ikke sikker på at jeg kommer til å gjøre det muntlig en gang. For det er faktisk ikke kult for verken fører eller hund når man gjør det, og man skal faktisk vite litt hva man gjør, ikke minst kalkulere sin egen sinnstilstand. (det siste er det vanskeligste). Men effekten av dagens økt var veldig bra og gav resultater. Den gang jeg måtte ha denne runden med henne i runderingen brukte vi 2 økter og siden har det ikke vært nødvendig. La oss håpe det funker på samme måte her både for meg og Blaze.

Så en «bra» økt, Blaze er iallefall drit sliten 😉

Blaze, som ikke alltid vet hva hun går til!

6 kommentarer om “Hvordan si «forbanna dritt bikkje» uten å bli følesemessig involvert?

  1. Låst bikkje er noe møkk og det skal faktisk en del til for å få de ut av den tilstanden… og å snakke i virkelig store bokstaver uten å bli følelsesmessig involvert er vanskelig 😉 Det krever faktisk mye konsentrasjon og bevissthet fra vår side. Jeg burde vel aldri snakke til hundene mine i det hele tatt tror jeg… hehe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s