Hva skal til for å ødelegge ett felt?

Du tar ett stk Jeanette, gir henne en hund som har alle forutsettninger for å bli bra. Den er jævlig bra en stund, så ødelegger Jeanette hunden…

Ja alt nå før brukssesongen er i gang har jeg begynnte å klage på feltet og sukke tungt over denne øvelsen. Jeg har da Talli som har sine første 2 leveår vist en kjempe etusiasme i felt, har vist god utholdenhet, høy intensitet, selvstendighet og har funnet ting også. *hurra for det*

Så hvor gjor jeg feil? I fjor så hadde jeg en hund som trodde (og fortsatt tror) at feltet består av å løpe fortest mulig ut på 50 m, skynde seg inn igjen for å bli sent på nytt. Og etter noen slike sendinger så begynner hun å søke. Men om hun ikke da finner noe ganske fort så gir hun opp og begynner «stille leken». Det er da å stå helt musestille, helst bak ett tre som hun kan se meg-men jeg kan ikke se henne og prøve telepati. Så kanskje-kanskje muttern savner meg, Talli sender mange «hjelp meg, hjelp meg» vibber. Og her står vi, og vi kan stå slik lenge. Sånn ca til jeg bli forbanna og enten går fra stedet eller sender henne hjelp. Juhu for gode planer, koneskvente handlinger osv. Men klarer jeg slutte med det SELV om jeg vet det? Nopp… gjor akkurat det samme i dag jeg når jeg tenkte de skulle få ett lite ballsøk….

Sa jeg at dette er tredje hunden jeg har som driver på slikt?

Jeg er helt sikker på at jeg trener felt som alle andre, men hvor går jeg feil? Skulle bare ønske jeg hadde svaret før sesongen er i gang…

Fine Talli med stor gjenstandsinteresse og søkslyst, men en elendig fører...

Jentene på tur i skogen.

Talli

6 kommentarer om “Hva skal til for å ødelegge ett felt?

  1. Hei
    Jeg binder opp hunden utfor feltet, slik at den kan se meg. Så legger jeg ut mange gjenstander, ikke bare fire, men kansje ni ti. Trener det på samme plass noen ganger til hunden blir gira, så skifter jeg plass. Gjør dette mange ganger,før jrg tester det med å ha hunden i bilen når jeg legger ut. Går tilbake til begynnelsen igjen veldig ofte.

  2. OK, dette følger jeg med på! strider er jo så ung, og han er veldig utålmodig så finner han ikke ting mer eller mindre straks&med en gang – så kjører han Talli-opplegg han også! Jeg har tenkt at bare han blir litt mer moden og behersket (kremt, blir han kanskje aldri?) så blir han mindre utålmodig.. men kanskje ikke?

  3. Kjenner igjen første del – Emil gjorde også det. Nå legger jeg gjenstander i starten av feltet. Jeg sørger for at han «får den i nesa» slik at han er i riktig modus før jeg sender. Erfaringsmessig blir det et fint søk etter funn av første gjenstand da. Lykke til

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s