Gjeterhundkurs & Bob

I helgen var jeg avgårde på langtur igjen. Denne gangen på gjeterhundkurs like ved Malmø. Ulrika med Bob var snill og lot meg overnatte hos henne. Tusen takk for din gjestfrihet!!

Bob har blitt en super herlig gutt så langt. Bra jobbet Ulrika!

Så til gjeterhundkurset. Tar en og en hund jeg, så slipper jeg å blande 😉

Jeg var først ute med Blaze. Fikk utdelt 5 sauer og en beskjed om å gå å gjete. Jeg ble litt slik ???? og ganske så satt ut. *ler*

Tenkte ja-ja og tok med meg Blaze ut til sauene. Hadde/Har null peiling på hva jeg holder på med og Blaze går og titter på meg. Hun lurer også ganske mye på hva vi egentlig driver med *ler* Brått begynner hun løpe rundt meg og finner ut at hun skal begynne å samle disse ulldottene slik at de i det minste står i ro. Blaze blir mer eller mindre hel tent etter 2 økter og jeg kan begynne p jobbe med henne. Hva nå det betyr, men jeg gjor vist det. Hun plukket t.o.m fram til eye og var ikke bort på sauen en eneste gang. Jeg var jo sikker på at Blaze skulle bli en ull-spiser ettersom hun kan ha litt tendenser til å prøve ta livet av ting som flakser rundt i skogen *ler*

Personlig syns jeg det ble veldig mye korrigering for å få henne til å forstå hva jeg ville. Veldig masete og ikke helt min stil. Man gikk vel mer inn for å fortelle hva som var feil enn hva som var riktig. Da mener jeg verbalt, ingen hunder ble verken slått pisket, løftet etter nakken, dyttet i bakken e.l. selv om mange tror man må gjøre det for at hunden skal gjete.

Men det skal sies at når jeg de to siste øktene andre dagen fikk snu meg og bare gå forann med ryggen til DA gjor Blaze jobben utrolig bra. Hun holdt avstand fra sauen, kom ikke opp på siden siste økten, fant balansepunktet når jeg gjorde vendinger og trengte bare hjelp en gang da det kom en hindring som jeg ville ha henne rundt istedet for at hun tok de tilbake samme vei. Og jeg fikk gå 2 meter forann sauen uten at de gikk å dyttet i bena min hele tiden. Det var faktisk en veldig spesiell følese! Blaze kunne dette hun!!! Vet ikke helt hva det tekniske begrepet er, men finne balansepunkt ved å gå rundt sauen når jeg sendte henne klarte hun også! Desverre ble det ikke så mye film pga været, spesiellt synd syns jeg det er at ikke siste økten med kom med på film, men sånn er det.

Talli var ikke fullt så imponert over dette saue greiene. Hun hadde nok en teori om at sauene var på henne appel plen og bare var som forstyrrelse for innkalling med stå bla *ler*  Så første økten måtte vi jage litt på sauene for at hun skulle komme litt i gang. Hun fikk fram endel hals når hun prøvde og gikk veldig tett på sauene, hun syntes gjeting var å skrike inn i øret på sauen «FLYTT DEG FLYTT DEG FLYTT DEG» Så jeg syns det ble veldig masete og en veldig unormal atferd for å være Talli. Hun var også veldig usikker på om det hun faktisk prøvde gjøre var rett, og selv om jeg roset hennes forsøk så trakk hun seg litt unna og gjor overslagshandlinger om presset ble for stort. Hun fant seg ikke helt bekvemt med situasjonen hun heller og ble veldig-veldig sliten. Men hun glimtet til iblandt og det fins nok gjeting hos henne også. Som sagt så glimtet hun til iblandt og fant balansepunktet, fikk litt bedre avstand og begynnte pendle/kroppsgjete. Men det må nok noen økter til for at hun skal tenne ordentlig.

Dette var liksom litt nytt for meg også, så jeg følte meg veldig blind noen ganger. Jeg tror nok læringskurven til de begge hadde vært bedre om jeg hadde vist hva jeg drev med. Det som var litt morsomt med begge jentene var at de ikke ville jobbe med instruktøren. *ler* Blaze ble forbanna på han og lurte på hva i HELVETE han gjor ute på banen med henne. Talli begynnte utfordre han til sosial kamplek. Rare dyr :p

Noen videre analyse av hva som kunne vært gjort bedre eller hva som var dårlig kan jeg faktisk ikke gjøre. For jeg har faktisk ikke PEILING!! *flirer*

Kommer en ny blogg i morgen når jeg kanskje har litt bedre tid og analysert litt og bilder av Bob.

Det er også mulig jeg går over til blogtown igjen da min Mamma syns wordpress bloggen er teit :p

 

6 kommentarer om “Gjeterhundkurs & Bob

  1. 🙂 Kjenner meg veldig godt igjen i din beskrivelse. Hadde null peiling jeg også så jeg følte meg ganske så teit der jeg rygga rundt med saueflokken klistra til beina. Men neste gang………..

  2. Flir.. lærte mye her nå jeg! Altså man skal gå foran sauene, og ha lang pinne i hånden og så lever sau&bikkje livet bak ryggen på en? Overveier å kjøpe noen sauer til Strider jeg (han kan helt sikkert skrike i ørene deres han og!) for han gjeter jo noe innmari – riktignok driver vi å stopper han fra det.. men kanskje vi heller skulle oppmuntre han.. Venter spent på neste installasjon av helgereferatet!

  3. He, he, moro å se Jeanette drive med ting hun ikke vet noe om 😉 Men det ser jo ut til at Blaze har talent i hvert fall da 🙂 Blir koselig å få høre om hvordan det står til med Bob.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s