Alternativ søks utholdenhets trening

Nesearbeid som spor, felt og rundering ute er ikke noe jeg gjør så mye når det er snø. Litt spor blir det på flater som ikke er snø på som p-plasser o.l. Felt og rundering blir det rett og slett ikke noe av bla pga man vet ikke hva som stikker opp under snøen og iallefall Talli er ikke kjent for å ta det noe rolig og Blaze har blitt piercet en gang før av kvist og det var uten snø og mørke.

Men man vil jo gjerne beholde søksutholdenheten og at man gjerne ikke begynner «helt» på nytt hver vår. Ikke at jeg tror lysten og evnen blir borte, men litt snåle er det allitid etter en lang pause. Iallefall utholdenheten går det hard utover.

I dag var det da Talli som minnet meg på noe jeg fort glemmer at kan utnyttes. Finsøk i rom etter ball/ballbiter. Jeg skulle rydde gjeste/rote-rommet mitt (som var ganske så rotete…) også begynner hun brått å kravle rundt i ene pappesken. Der kom hun opp med en ball. Så da fikk vi fordele jobben litt :p Jeg ryddet litt og gjemte ballen, så fikk hun komme inn å lete imens jeg så på henne og visa versa. Etterhvert så skjønnte jo Blaze at det var noe på gang og holdt på å gå ut av sitt gode skinn der hun kom spinnene opp trappen. Blaze fikk søk etter gjenstander i rom inn med «morsmelken» og kunne vel det før hun kunne «sitt», så det liker hun. Så da fikk de gå annenhver gang.

Søk etter en hel bal er jo skitt enkelt for Blaze. Spesiellt siden hun er ganske så god på overvær, men hun koste seg fælt der hun løpte rundt med nesen i sky og fant ut tilslutt at hun måtte ta finsøk når hun slo på noe.

Talli er ikke så drevent på slikt og har vel fått endel kjeft i barndommen når det kommer til å stå oppå ting, hoppe oppå ting o.l. (merkelig *ler*) Så hun er noe mer forsiktig med å leke bulldoser når hun finner ballen, men hun viser mer finsøk enn Blaze, det ser jeg også i sporet normalt. Men når Talli finner noe så rygger hun (en form for gjeting?) også lurer hun på om hun faktisk får lov til å leke bulldoser og rive ned ting eller hoppe oppå. Så vi trente rett og slett litt på å leke bulldoser vi ved funn :p

Etter en time med rydding, søk og vente på tur så var de egentlig ganske fornøyde med å få brukt nesen sin. 😀

En hel ball er gjerne ikke rette str til å kjøre søk på, iallefall ikke for Blaze som «kan» det der. Men jeg får vel fiske fram noen kong/tennisball biter jeg har liggende her og der, evt ofre en annen ball. Jeg har jo så få leker liggende at jeg går vel i tap om jeg ofrer en *host* 😉

Sånn tilslutt så følge jeg meg nok så effektiv når jeg hadde trent to hunder og fått ryddet det meste i rommet 😀

3 kommentarer om “Alternativ søks utholdenhets trening

  1. En kjempe fin aktivitet når det er 20 minus ute 🙂 Jeg gjør noe lignende før jeg drar på jobb. Da legger jeg ut godbiter rundt om på forskjellige steder i huset. Så når jeg går ut av døra er det start signalet til Ivy for å begynne å søke. Kanskje ikke så lurt om du har en hund som er litt bulldoser…he he.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s