Oppdatering fra Balrog

Marie har skrevet litt om Balrog og hvordan det går med de nå. Så jeg har fått lov til å kopiere og lime inn 🙂

Balrog har blitt stor gutt og mistet nesten all valpepels. Han veier nå 10,5 kg.
Han går tur med andre hunder hver ukedag og er utrolig trygg og god. Han har et veldig godt språk og går godt overens med alle. Han ser fort hvem han kan leke med og ikke. Hvis han går med voksne hunder som ikke gidder, så tusler han bare pent side ved side. Er det noen som er lekne så er han med med engang! Han har til og med lekt fint med en stor RR tispe. Storesøster Ellie er den eneste som tas skikkelig. Hun får litt juling og det knurres så det jomer i skogen. Han prøver hardt å holde følge med henne og er nok egentlig en stor beundrer. Men der Ellie lekende lett hopper over grøfter og inn i kratt, hender det titt og ofte at han går på en smell når han forsøker seg på det samme med litt kortere bein.. da er det å riste seg og late som ingenting :ahappy:

Når vi møter andre mennesker er han interessert, men hvis de setter seg ned og lokker er det ikke alltid han vil bort. Han lurer nok på hva de har tenkt å finne på som oppfører seg slik? Hvis han har møtt personen før derimot er det stor glede og han løper bort, hopper, slikker og logrer med hele seg. Det finnes ikke noe søtere enn en kelpivalp som logrer med hele kroppen med flate ører! :wub:
Forrige helg var han med på Kongsbergutstillingen og tok det med knusende ro. Inn med høy haleføring og nysgjerrig på alt og alle. Neste helg får han prøve den settingen igjen i Lillestrøm der vi håper å få møtt litt av slekta.

Jeg har ikke vært like flink til å trene med han som Benedicte er med Ikke, men han lærer utrolig fort – så bare jeg begynner med noe så kan han det jo like etter. Å løpe til musematte tok seriøst bare 3 sekunder å lære han før han gjentok og gjentok. Han leker veldig fint, elsker filla si. Vi jobber litt med at han skal få sterkere grep så jeg lar han vinne den når han drar godt imot. Hvis jeg da løper motsatt vei blir han superhappy og løper etter meg for å leke mer. Det er det beste vi vet begge to :ahappy:Han leker også fint ute feks på fellestrening med andre. Jeg bør nok bli enda flinkere til å oppsøke bymiljø o.l og leke der, men når jeg først gjør det går det veldig greit.
Ting han kan til nå er; sitt, dekk, stå – stå og bli, stå med forstyrrelser, plukke litt sporpinner her og der, litt frivillig FVF, løpe til musematte, løpe inn i buret, forskjellig target feks post it lapp og tuppen på kjegla. Det jeg må jobbe med når jeg trener han er å belønne roligere i rolige øvelser. Jeg blir så glad av å trene med han at jeg roser litt for mye, noe som fører til at han går i taket av glede, og leker og kjegler bare fyker til alle kanter! (+ at jeg blir bitt i nesa og leppa da :aww: )

Inne er han ganske rolig. Dvs det meste går ut over Ellie som syntes det er greit å leke med han. Men han krever mindre og mindre søvn, og Ellie sover faktisk mer enn han nå. Så da passer vi på at hun får ro. Da er det mest løsøre det går utover, aviser, vedkubber og sokker feks er veldig populært! Stuegulvet ser ganske ofte ut som et bombenedslag som vi må rydde hver eneste dag. Men etter litt vimsing faller han til ro og sovner han også, og han har ikke ødelagt en eneste viktig ting hittil. Renslighetstrening har han ikke helt skjønt, men så lenge vi er flinke til å lufte han, er det få uhell. Han sover hele natten og det har han gjort fra dag en!
Alenetreningen går også bra, har ikke stresset med å ha han så lenge alene hjemme, men det han han vært går veldig fint, og han blir ikke stresset av at vi er borte. I bilen slapper han også veldig godt av :)

Det jeg kanskje er mest overrasket over er hvor utrolig myk han er. Jeg visste at Kelpie er en en myk rase, men pga bra mentalitet har jeg tenkt på de som litt tøffe likevel. Og han er jo trygg og god, så det er ikke det jeg mener, men han er veldig myk. Du trenger ikke heve stemmen mye for at han skal reagere for å si det sånn. Men jeg trives med slike hunder jeg.

Nå har snøen kommet men vi rakk å prøve et spor før det – som gikk veldig bra. Han skjønte hva han skulle og den lille nesen snuste høylydt i skogen :wub:
Har såvidt begynt med litt valperundering og håper å få gjort det mer fremover, avhengig av at vi har noen å trene med.
Vi har også akkurat begynt på valpekurs og koser oss med det. Der får han møte og trene sammen med andre valper og jeg får god hjelp av flink instruktør. Skal se om vi får trent litt på at andre håndterer han fremover. Hvis den treningen går bra har jeg kanskje lyst til å melde han på valpeshow i Letohallen i romjula.

 

Balrog

Balrog

En kommentar om “Oppdatering fra Balrog

  1. Så koselig å lese hvordan det går med valpene 🙂 Det er tydelig at Balrog har fått det helt toppers. En flott og nydelig kar har han blitt 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s