Mr.klør-i-tenna-sine

Strider kom tilbake i går etter helgeoppholde sitt, og etter en tur i går kveld så ble det bestemt at han trenger å få pittelitt kontroll på «jeg skal» impulsene sine. Han prøvde seg på kaving, piping og stressing for å få like langt bånd som jentene og gå forann hos de. Generellt er han litt «Striding» om dagen og det KLØR og gjør VONDT i munnen. Noe som ser ut til å utløse stress hos han akkurat nå. Så i dag var det nye innkjøp etter jobb av ben i alle former og farger, og det meste er slengt i frysen så de er gode og kalde å tygge på.

Så var det direkte til Trandum og alle 3 fikk en liten økt. Strider var først ute og jeg begynnte så smått med posisjon. Han er veldig ivvrig på godbitene, men det er faktisk en enda bedre belønning læringsmessig med lek på han. *liker* Jeg brukte to små pipeballer i dag som han fikk jage som er mye og gode. Kommer tilbake med de gjør han også *liker enda mer* Til nå ha jeg mest holdt på med kamplek med han, men ettersom munnen plager han så fant jeg ut at ball var bedre. Vet ikke HVOR langt vi kom på det vi holdt på med, det har en tendens til å bli mest lek og morro. Men det er jo egentlig det viktigste 😉

Talli var neste hund ut og fikk starte med fvf siden banen var brøytet nå. Hun er litt langt framme igjen føler jeg, så jeg må få noen til å se på det. Men så var hun ganske så høyt oppe også. Etterpå ble det fremadsending. Måtte ha ett par påminnelser igjen om passgang, men ikke mer enn ett kremt. Gikk noen veldig fine strekker siste sendingene og bra fart på innkallingene. Skal nok minne henne på det noen uker til så får jeg utfordre henne litt mer med skjeve sendinger, endre hvor fig står og ta innkallinger på siden.

Blaze fikk fvf og drev å sperret som en Schäferhund *ler* Men hun hadde kjappe fine sitter i dag, DET er jeg veldig fornøyd med. Hennes trege holdter har jeg slitt med i flere år og brått har hun funnet ut at det er faktisk DET hun får belønning for å gjøre. Har jeg sagt at Blaze er rar? Etterpå ble det avstandkomandering med fokus på kjappe momenter. Dekken hennes er bra! Ståen er hun nok litt klar for å gjøre andre ting enn å stå og blir veldig stiv i bevegelsen. Hun står opp kjapt «nok» men veldig stiv.

Vel hjemme igjen så var det utdeling av ben. Strider er så desperat at hvis han «mister» benet når han ligger å tygger så fortsetter han bare å tygge på det som er under der benet har lagt. Det gikk ett par ganger utover saueskinnet de ligger på, men etter ett par beskjeder så forstå han at det var benet han hadde lov til å tygge på og bare det. Var litt som en sånn dere Pacman som bare fotsatte å tygge *ler*

Alle har hatt en tur på bordet med kloklipping og tannskraping også. Strider var først litt uvillig til det hele, men litt tålmodighet og konsekvent håndtering så syns han det er ok og gir seg med å tygge på meg, tygge på klotan, tygge på bordet, tygge på veggen. Nevnte jeg at han klør i tenna? *ler* Så fikk han komme ned en tur imens jeg tok ferdig jentene. og opp igjen for en ordentlig munnsjekk og «tannskraping». Han er veldig hoven og rød i munnen sin nå så det er faktisk litt synd på han også! Det er ikke akkurat noe tannsten å skrape på i munnen hans, men han fikk kjenne følesen av å få metall inn i munnen og at jeg pirket litt såvidt på en tann. Det var ikke noe problem.

Skulle ha tatt en runde til med trening, en tur med de osv Men så var jo brått dagen gått, igjen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s