‎»There is nothing like looking, if you want to find something»

Og jentene har endelig funnet igjen trening. Kan tro de syns det er deilig 🙂

Vi var å trente på torsdag med NOHK også var vi i går og i dag og hadde fine økter. Husker ikke så mye fra torsdag, men fra i går gjør jeg.

I går fokuserte jeg bare på fremmadsending med Talli og det å få henne til å huske passgang igjen. Heldigvis gikk det fort og etter to gode økter så gikk hun slik jeg vil hun skal for å ikke bli for lang. Da går hun i trav fram til gruppen «pauser» i 2 sek og fortsetter i passgang, og innkallingen er kjapp og fin i Talli stil. Eneste negative ved å fokusere så mye på fremadsending er at fvf min blir ikke helt i fokus neste dag, da søker hun framover med blikket istedet for oppover. Men en ting av gangen 😉

Er jo helt klart en bakdel med å ha en kjapp hund i alle gangarter, for hun kan nesten bli lang i passgang også *ler*

Blaze fikk trene høyre rute, noe som går veldig bra. Hun tullet ikke fram til makrør enda hun hadde en annen markør bare 3-4 meter fra oss på venstre siden som var imellom meg og markøren hun skulle til. Hun lokaliserte den, men valgte rett i forhold til blikket mitt. Veldig fornøyd med det!! Høyre sending til rute er heller ikke noe hun syns er problematisk. Avsluttet med en fullstendig øvelse.

Etter det fikk hun apportdirrigering. Desverre så «låste» hun seg igjen og trengte DK for å komme seg fram til markør, men når hun går så er det ikke noe å klage på. Rare dyret… Første sendingen til venstre så hadde hun ikke fått med seg hvor den ble lagt ut så hun surret seg ut til en kjegle istedet og skjønnte ikke helt det der. Men  vi startet på nytt med å legge ut og alt, så gikk det veldig bra. Neste runde var til høyre, da klarte hun heller ikke se apporten i snøen, løpte til kjeglen på høyreside, men klarte faktisk dirrigere henne videre og hun fikk hentet apporten sin. Kjempe fin erfaring for henne som gir selvtillitt ved «feil». Kunne se at hele hun var veldig fornøyd med seg selv og sin innsats. *flirer*

Hoppet rett videre på neseprøve. Hun hadde med seg litt «bagasje» fra forje dirrigeringen så det måtte en DK til for at hun skulle gå ut. Lokaliserte pinnen min fort, men ble usikker så hun søkte over alle på nytt før hun kom inn med den. Det posetive er at hun ikke plukket de opp, eller plukket opp for så slippe og søke over på nytt. Det fikk bli med den ene neseprøven.

Etterpå ble det tur sammen med Line og Rikke. Talli koser seg fælt med Rikke på tur, begge «små pikene» leker og koser seg. Blaze derimot vil som alltid gå for seg selv å surre :p

Ny dag nye muligheter igjen i dag. Fellestrening på Trandum. Godt med oppmøte i dag.

Talli fikk frisket opp hals, kryp og litt fvf. Men det var ikke så enkelt å gå fvf i snøen.. egentlig veldig bortkastet. :p

Tungapport fikk hun også, den gikk knall bra i dag!! Fikk brått en liten konflikt på halsen i dag, jeg tror det var pga vi møttes litt på halvveien under belønning dvs hun smalt inn i brillene/kinnet mitt og jeg kjente jeg ble LITT forbanna for det gjor veldig vondt. Og selv om jeg ikke gjor noe nummer ut av det annet enn at jeg gikk bort fra henne litt så ville hun ikke halse mer enn ett bjeff av gangen etterpå. Men etter litt TLC (tender love and care) så løste hun opp igjen og halsen var veldig fin. 🙂

Blaze fikk venstre rute i dag, noe hun syns er litt vanskeligere. Fin fart ut til markør, men fant ikke ruten første sending. Prøvde heller fortsette videre utover fra markør. Med litt hjelp så fant hun ut av det. Så lagde hun seg ett punkt før ruten og skjønnte ikke hva jeg maste om når jeg ville ha henne videre. Så ikke en helt vellykket økt der. Men når jeg tok henne ut siste økten så fant hun ruten sin og alt på første sending. Så noe har godt inn selv om jeg ikke helt følte at den første økten var vellykket 😀

Litt halvhjertet avstandskomandering tok jeg også. Klarte ikke helt konsentrere meg om den i dag, så det ble bare en kjapp runde bare for å gjøre det (veldig bra trening har jeg hørt *host*)

Blaze fikk også neseprøve i dag, ny person som lå ut. Brukte lengre tid i dag, sikkert pga skifte av «utlegger». Hun lokaliserte den rette fort, søkte over alle på nytt (usikker?), plukket den rette og var på vei inn da hun bråstoppet igjen, spyttet ut og søkte over alle på nytt før hun kom inn til meg i sakte trav. Jeg tror mye er usikkerhet her og «redsel» for å gjøre feil (nei hun får ikke juling, hun bare ER slik). Men hun tok rett pinne og smakte ikke på alle de andre. Så det går framover. Har bestemt meg for at det blir toppen en neseprøve pr økt, samme om det går dårlig eller bra. Jeg tror hun vil bli mer usikker jo mer jeg gjentar denne øvelsen. Jeg troooor hun kobler litt at hun gjør feil om hun må gjøre denne øvlsen en gang til med en gang, for da er hun gjerne mer usikker. Så her er det bare til å bygge selvtillitt, for hun lokaliserer rett pinne mer eller mindre med en gang.

Tittelen på dagens overskrift passer vel litt på den neseprøven til Blaze også. Is i magen så finner Blaze det hun skal 😉

Etterpå ble det tur med Line m/Rikke og Karin m/Graff. Herlig å ta turen med en gang etterpå. Resten av kvelden har jentene lagt som noen slakt.

Tusen takk for treningen i går og i dag alle sammen 🙂

************************************************

Så driver jeg å ser etter hannhund til Talli sitt neste kull. Ett lite innblikk har man jo av individene etter henne så langt, men ingen fasit enda. Tverimot, de skal utvikle seg MYE enda. Men noen tanker gjør man seg jo når man har valpekjøpere som er flink til å oppdatere både her og der. Selv om jeg ikke alltid svarer på oppdateringene så setter jeg veldig pris på det!! 

Men selv om hun har ett kull nå så er jo det ikke noe lettere å finne noe jeg syns passer henne, og jeg vil ha bra med utavl. For øyeblikket har jeg 3-4 stk i lupen. Ett par skal MH testes, eller har avkom som skal MH testes, eller er i utlandet så da er det litt vanskeligere med dette med MH test. Men de jeg har tittet på i utlandet . Vet jeg ganske mye om. Så da er spørsmålet, skal man bruke import som man kanskje ikke vet noe om på papiret annet enn hva man blir fortalt, eller satse på det som gjerne er dokumentert. Om det er dokumentert så vet man jo mer enn at man «bare» bruker noe man kjenner til ett individ av. Jeg sitter å veier litt på det nå. Skal man bruke det stjerne individet man ikke har mer kunnskap om, eller skal man bruke en hund man annser som OK, men kjenner 3 generasjoner av og liker flere individer i stamtavlen. Men igjen så er jo det en avgjørelse som ikke helt blir tatt før jeg vet mer om helse og mentalitet til Talli valpene.

Desverre så fins det ikke FA som vi får vert med på før hun blir for gammel. Jeg finner ingen som har det før 7.april når hun blir f4 år gammel eller Korning for den del. Men nå er ikke listene for 2011 ute enda, men normalt så er det ingen før april-mai desverre. 😦

Alternative er å gjøre det uoffisielt på feks Østli hundesenter. Evt ta Korningen uoffisielt på rasespesialen i mai i Sverige, om ikke jeg husker feil så pleier de ha den med der.

Men siden jeg er så kjapp og bestemt når det kommer til hannhunder o.l. så er jeg vel nesten sent ute alt *ler* Men som J.R.R. Tolkien så klokt skriver i Hobbiten:

‎There is nothing like looking, if you want to find something

Tilbake til valpene: De fleste valpene virker som de har begynnt å bytte tenner nå og blitt noen fortreffelige gnagere. Kelpie-rotter *flirer* Strider har selv hatt noen runder her hjemme denne uken og prøvd seg på både lenestoler, mine fingre, kontak på veggen o.l. heldigvis har han seg fin avlede av frossene ben, godbiter han bruker lang tid på og frossene kjøtt biter. Så for øyeblikket har jeg kuttet ned til to måltider og heller masse små ekstra ting som han kan gnage på.

Nei nok skriblerier for i dag. Håper vi har våknet helt fra dvalen vår nå. Talli ser ikke ut til å ha glemt for mye etter den lange dvalen og begge jentene er veldig klar for å ta fatt på vinterens pirkearbeid. Så håper jeg at jeg klarer holde konkurranse abstinensene mine i sjakk når det kommer til Blaze og Elite LP. Jeg vil ikke starte før vi virkelig er klar denne gangen, jeg får døyve konkurranseinstinktet mitt med litt utstilling *ler*  Talli har jeg jo ikke noe valg med liksom, det er jo snø ute :p

Ha en god kveld!

En kommentar om “‎»There is nothing like looking, if you want to find something»

  1. Hahaha! Det er så herlig å lese bloggen din:) Jeg leste et avsnitt for Rune her, og han respoderte med: » Det er som å høre deg når du holder på!»

    Gleder meg veldig til å se hva dere ender opp med til neste paring! Lykke til:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s