2x DKK Herning m/DKV10 og Emmett

Da er jeg hjemme fra DK og har samlet flokken her hjemme igjen.

Vi startet lørdagene med András Korozs fra Ungarn som dommer. 7 AK var det påmeldt. 3 hannhunder og 4 tisper.

Blaze var først inne og i den store deilige ringen så fikk vi virkelig fart på bena våre :hyper: Blaze vant åpenklasse med Excellent.

Kritikk på tysk:

Eleganter hundin moit rigtiger grosse, schoner feminier komf, sehr guter ront, gerader ruckenlinie, wunderschone rassetypische bewegungen.

Ca oversettelse: Elegant tispe med korrekt størrelse. Vakkert, feminint hode. Meget god (ront?)- Rett overlinje. Vidunderlig vakre rasetypiske bevegelser.

Så var Talli inne i bruksklassen, noe som nesten skapte kaos når jeg leverte fra meg WCCet for verken dommeren eller ringsekritæren forsto hva det var for noe *ler* Talli vant den klassen med Excellent, og nok en gang undervurderer jeg utseende på den hunden, for jeg trodde ikke jeg skulle få det på lille naken-whippeten :icon_redface:

Genugender tupe, seht schoner hundinkopf, guten hals und front, sehr gute ruckenlengde, aber nicht ganz gerade.

ca oversettelse: Tilfredsstillende (?) type, meget godt tispehode. God hals og front. Meget bra rygglengde, men ikke helt rett.

Heldigvis kom Caroline akkurat i det jeg sto til bedømming med med Talli og fikk tatt ut Blaze igjen og overtatt Talli for meg. Så var det inn i beste tispe.

Blaze ble dermed Beste tispe, med Cert og Cacib. Dermed er hun DKuch og jeg skal også prøve å får godkjent CIE i tilegg til hennes tidligere CIB. Talli gikk inn som 4 beste tispe.
Så inn mot hannhunden. Blaze ble BIR og Whyallas Black Galli BIM.

Det jeg ikke hadde fått med meg var at det var samme dommer på gruppen som for rasen. Og som vanlig så forventet jeg å gå rett ut etter dommeren hadde gjort sitt «short list». Men jeg var den første som ble plukket ut :blink: Når jeg da snurret rundt og så at det bare var 4 stk igjen i ringen så kjente jeg at nervene kom :lol: Vi endte som 3 BIG, :frantics: :hyper: :sweat: :w00t:

Å komme inn i store ringen med Blaze er jo en opplevelse i seg selv, da får hun virkelig vist sine bevegelser. Inn i gruppen var vi rett bak Schäferen og vi holdt følge hele veien inn i trav. Og jeg ropte vel 3 ganger iløpet av første strekket «ROLIG» til Blaze, men der var det vist bare til å følge på for hun hadde tatt inn rettningen.

Fortsatt høy på dette var der klar for søndagen og dansk vinner.

Dommer for dagen var Helge Werner Hagen etter dommer endring, noe jeg egentlig så litt mørkt på utifra tidligere resultater jeg fant på SKK. Samme hundene påmeldt.

Først inn i åpen var Blaze nok en gang. Bedømmelsen tok litt lengre tid denne gang da Blaze i starten holdt noe voldsomt med kontakt på fram og tilbake (jeg tror det var derfor) så vi endte med å gå fram og tilbake mot den andre tispen 3 ganger. Men ble plassert først i åpenklasse (får ikke bytte klasse i DK).

Feminin helhet, utmerket hode og uttrykk. Flott nakkelinje. Stabil overlinje. En aning lang i lenden. Godt brystparti, godt ansatte ben med god vinkling. Frie bevegelser, med god steglengde. God pels, farge og temperament.

Så var det inn med Talli i bruksklassen igjen, og henne hadde jeg faktisk tenkt å trekke 5 min før bedømmelsen startet..

XX-Feminint hode og uttrykk, bra hals og nakke. Kunne hatt litt strammere overlinje. Bra brystparti, normalt vinklet forann, utmerket vinklet bak. Parallele bevegelser. God benstamme. Noget luftig i pelsen, god tekstur på det som er. Prima temperament.

Excellent på henne også. Den siste settnignen tror jeg ble kastet inn av dommeren etter han lurte på om hun beit folk siden jeg holdt hele hånden over nesen på henne. Jeg svarte da «nei hun kommer til å slikke deg til døde..» Også slapp jeg nesen samtidig og Talli sin tunge ble satt i drift :lol: :P

Så var det nok en gang inn i ringen med begge jentene og kun 3 tisper med Exl denne gangen. Blaze ble beste tispe også BIR og dermed også DKV-10 :jump: Grattis til Gali i dag også med BIM og DKV10 på han også.

Så var det inn i gruppen igjen. Svensk dommer denne gangen: Nina Karlsdotter.

Nok en gang var det super speed på Blaze inn i ringen, jeg har nesten ikke sjangs til å holde følge. Og vi ble med i hennes short list på 6 hunder. Ikke plassert denne gangen, men du verden så morro å bli plukket ut igjen :thumbs:

Så Blaze heter herved:

CIB CIE NORDUCH (NO SE DK) NBCH NV05’06’10 WW08 DKV10 Glimmergruvans Ô-Blaze.

3 BIG pallen, vår første tur opp på pall på en internasjonal utstilling 😀

I gruppe ringen søndagen etter utplukket.

Grattis til mitt reisefølge Caroline med supre resultater på sine Sheltie, bla Saeta  DKV10 og BIM. Og med sin Aussi, Tibra, første danske Cert og Cacib lørdagen, og 2 BTK på søndagen.

Grattis til Finn Helge med BIG og 4 BIG på Rebus og enda en tittel i rekken!

Flere bilder fins på FB.

Tusen takk Brigitta for din gjestfrihet og hyggelige AK samtaler!  Også veldig hyggelig rundt AK ringen!

Desverre ble det ingen bilder av AK som kunne brukes *snufs*

Tusen takk for turen Caroline og Finn Helge. Kjempe trivlig!!

*********************************************

I dag var jeg avgårde og hilste på Emmett igjen og skrev kontrakt på han. Prøvetiden er over og han blir i Larvik. Han kommer til å få ett knall bra hjem!! Desverre ble det ingen bilder av han, det ble glemt i alt snakket om nye LP regler og selvsagt om rasen og Emmett. Han har roet seg så fint i flokken der og så ut til å stor trives!

19 kommentarer om “2x DKK Herning m/DKV10 og Emmett

 1. Tøffeste dama i ringen det, tenker jeg *ler*. Grattis med superresultat. Og ikke minst er det herlig å høre at Emmet lille har fått et eget og godt hjem :).

 2. Må gratulere her også ja! Jeg forsøkte å forklare Strider i helgen at med så fin mor og mormor så kunne han da virkelig ikke oppføre seg slik – litt mer verdighet og eleganse og respektabel oppførsel – men akk.. (bruke trapper er teit tenk, man hopper over dem simpelthen!)

 3. Hei og gratulerer!

  Du skrev følgende til meg 1. august:

  «Jeanette Hatteberg: Grattis Lisa!! Ettersom han alt er CIB så blir han ikke CIE. Du kan kun få en av tittlene.»

  Har reglene endret seg siden dengang?

  MVH
  Lisa

  • NKK har sagt nei når jeg spurte for en tid tilbake, men nå viser det seg at Finland og Danmark registrer begge tittlene.
   Største probelmet er at NKK da må endre sine titteler da de skriver internasjonal uch og ikke CIB/CIE, de har fornorsket tittelen og har dermed ikke den tittelen.

   Så nei, jeg svarte ikke feil til deg den gang, og NKK fikk jeg svar av for kort tid siden (14 oktober) etter 2 purringer om svar over 1 mnd. Sendte de mail i september igjen da jeg oppdaget at de registrerte begge tittlene på Koiranett og danske dogweb. Så jeg tror ikke de helt vet hvordan de skal håndtere den problematiken. Svaret deres var ikke ja eller nei, men send inn en søknad så ser vi…

 4. Gratulerer så masse! Fineste jentene det 😀

  – Og du, Tonje? Verdighet, eleganse og respektabel oppførsel er da ikke sånn ekte kelpier oppfører seg? *ler* De er jo gale! 😀

 5. Gratulerer med flotte kritikker, premieringer og titler i Danmark (0: Det er jentene sine det!!!
  Også så fint at Emmett har funnet seg godt til rette i sitt nye hjem (0:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s